Ryssland - Kanada 2018-05-17 16:15

Ryssland:

Det ryska VM-laget är inte alls den bredd som det skulle kunna vara. Trots det är laget samspelt och det finns flera bra spelare i truppen. Bland annat storstjärnan P. Datsyk. Att Ryssland bara har fem NHL-spelare har inte märkts och den ryska insatsen under mästerskapet har varit väldigt god.
Enda plumperna tillsammans med en skräll för förlusten mot Tjeckien efter förlängning. Förlusten i sista gruppspelsmatchen mot Sverige  var inte helt rättvis och grundades i ett enormt svagt powerplay-spel.

Förlusten mot Sverige  kostade dessutom första platsen i gruppen. Ryssland fick ihop 16 poäng efter sju matcher. Fem segrar och två förluster. Imponerande under mästerskapet har varit lagets offensiv tillsammans med defensiven. Laget gjorde flest mål av alla i grupp A och släppte in ett ynka mer mål än Sverige med endast tio mål. 
Harmonin och lagets grundspel är starkt och många spelare är med från OS-truppen som bärgade OS-guld. Då utan NHL-spelare i turneringen.

Kanada:

De stjärnspäckade Kanada har inte alls fått den start på VM-turneringen som det troddes på. Storfavoriterna inför mästerskapet har inte alls levererat till fullo. Med spelare som R. Nugent-Hopkins, C. McDavid, B. Schenn, A. Ekblad med flera är förlusterna mot USA och Finland ett frågetecken. Mot Finland blev laget dessutom rejält utspelat och vann sedan mot Lettland med 2-1 efter övertid i kommande match.

Gruppspelet lämnade massor att önska för kanadensarna och att nationen bara blev tre i grupp B med femton poäng på sju matcher ses som ett misslyckande.
Positiv bemärkelse är att Kanada har haft en stark defensiv. Efter hela fem insläppta mål mot både USA och Finland har Kanada på dom fem övriga matcherna  bara släppt in två. Starka papper och målvaktssidan hos Kanada ska inte beklagas.

Hur går det?

Två potentiella vinnare till VM-guldet såg det ut på förhand. Nu tar turneringen slut redan för en av dom i kvartsfinal. 
Den matchbild jag förväntar mig är två disciplinerade lag kontrat med stabilt försvarsspel. Båda nationerna visade upp bra defensiv och släppte in väldigt lite mål i sina matcher. Samtidigt som offensiven inte sprudlade mot de flesta motstånd.
Ryssland har en grundidé med tight försvarsspel och hålla sig på banan. Kanada har en väldig stark defensiv uppsättning med hjälp av sina backar.
Båda lagen har riktigt bra målvakter och boxplay är lagen väldigt skickliga i. Notera att Kanada ännu inte släppt in ett mål i den spelformen. 
Sista mötena länderna emellan har resulterat i ett klart försiktigare spel. Inget lag vill vika ner sig och det lag som har bäst defensiv vinner matchen.

Vi bjuds på hela 1,90 på under 5,5 mål hos William Hill*. Ett odds som klart är spelvärt sett till förutsättningarna och lagens inställning till det defensiva jobbet kombinerat med två väldigt bra målvakter.