Annons

Odds på Schweiz - Hockey-VM 2022

Spelschema, Schweiz

Hela spelschemat

Landet är definitionen av ett mittenlag i hockeysammanhang. Sexa i VM 2021 och åtta i OS 2022. Givetvis speglar det när man pratar om odds på hockey-VM 2022. Det vore en stor skräll om Schweiz är med och slåss om medaljerna. Landet skräller dock då och då och ska aldrig räknas bort som en underdog. 2018 tog man sig till final senast, så det händer titt som tätt att Schweiz är med och utmanar de större nationerna.

Odds på Schweiz i hockey-VM 2022

Nedan kan du se oddsen på Schweiz i ishockey-VM 2022

Schweiz ishockey-VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner ishockey-VM 11,00
Vinnare grupp A 3,00

Styrkor

Styrkan hos Schweiz är att man spelar efter sina resurser och att man är bekväma i faktumet att man kan vinna mot de bättre lagen, men inte genom att spela ut dem och dominera. Man vet om att man måste jobba stenhårt för varandra för att ha en chans och när man gör det så finns det alla möjligheter att ta en vinst mot till exempel Sverige, USA och Tjeckien.

Svagheter

Schweiz hade en mycket tuff OS-turnering i vintras. Tre förluster och bara fyra gjorda mål. Det ser ut som att laget just nu saknar ett offensivt självförtroende. Man måste steppa upp och våga spel framåt speciellt mot alla lag, även om det är svårt. Det blev förlust mot Danmark i OS och händer det igen under VM så finns det en stor risk att man missar kvartsfinal.

Historik och fakta

Schweiz deltog i sitt första VM 1930 och sedan dess har man varit med i 70 VM. Silver har det blivit tre gånger och det är landets bästa resultat genom tiderna. Senaste gången landet spelade i VM:s B-division var 1997.

Spelschema, Schweiz

Spelschema, Hockey VM 2022

Kommentarer

Feedback