Annons

Odds på Sverige - Hockey-VM 2022

Spelschema, Sverige

Hela spelschemat

Tre Kronor har några tunga år sedan de två raka VM-gulden 2017-2018. Förra året missade man avancemang till kvartsfinalen under VM, vilket var en historisk dålig prestation. Nu är det dags för tränare Garpenlövs sista mästerskap och frågan är om laget klarar av att resa sig och prestera en sista gång under Garpenlövs ledning? Oddsen på hockey-VM 2022 inför turneringen pekar på det.

Odds på Tre Kronor i hockey-VM 2022

Nedan ser du oddsen på Sverige i ishockey-VM 2022

Sverige ishockey-VM 2022 Högsta odds Spelbolag
Vinner ishockey-VM 5,50
Vinnare grupp B 3,25

Styrkor

Sveriges trupp ser redan ut att få några fina förstärkningar från NHL. Ju tidigare dessa spelare är med i VM desto bättre. Just nu är följande spelare klara för VM-spel: Rasmus Dahlin, Erik Gustafsson, Magnus Hellberg, Adam Larsson och Oliver Ekman Larsson. Det gör att Sveriges backuppsättning ser mycket stark ut inför VM. Nyckeln till framgång för Tre Kronor kommer att bygga på en mycket stark defensiv.

Svagheter

I motsats till den starka defensiven så ser Sveriges offensiv oroväckande tunn ut. Det saknas verkligen en offensiv stjärna som kan avgöra matcher på genhand. Risken just nu är att laget blir för baktungt och att det saknas en offensiv spets.

Fakta/historik

Tre Kronor gjorde sitt första VM 1920 och har deltagit 69 gånger. Man har lyckats vinna guld hela 11 gånger, de senaste guldet kom 2018 under VM i Danmark.

Spelschema, Sverige

Spelschema, Hockey VM 2022

Kommentarer

Feedback