Reklam

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins

29 april 2016 at 04:05 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Match ett mellan rivalerna Crosby och Ovechkin

Nu sätter äntligen en av de roligaste matchserierna att följa igång. Två lag med mängder av världsspelare ställs emot varandra i bäst av sju. Räkna med en oerhört jämn och tät matchserie som kommer bjuda på en hel del hockeygodis.

Washington gick relativt smärtfritt igenom åttondelsfinalen även om det ett tag såg lite oroligt ut när Philadelphia vann två raka matcher. Men efter två förluster tog Washington tag i taktpinne och vann match sex. Pittsburgh vann fyra av fem matcher mot Rangers och såg aldrig ut att vara särskilt hotade. De har haft lite mer tid att fila på detaljerna och om det är en fördel eller inte återstår att se.

Jag tror att hemmafördelen i denna matchserien kommer att ha stor betydelse. Det är givetvis en fördel för Washington och om Pittsburgh ska ta sig vidare måste de plocka minst en vinst i Verizon Center. De senaste fem mötena lagen emellan har Pittsburgh vunnit tre. De har alltså sett över fem matcher varit det bättre laget. Skillnaden nu är att det är slutspel och lagen kommer möta varandra med korta mellanrum. Förvänta er att det kommer bli väldigt fysiskt desto längre matchserien går.

Om kvällens match

Jag tror Washington är det lag som kommer öppna starkast. Dels för att dom har hemmaplan men även för att dom har matchtempot i kroppen. Är inte Pittsburgh med från start kan mållampan lysa tidigt. Att jobba i uppförsbacke mot Washington är en av de tuffaste uppgifterna ett lag kan ställas inför.

Ovechkin, Bäckström, Kuznetsov och målvakten Braden Holtby är nyckelspelarna som bär störst ansvar i Washington. För att produktionen och spelet ska funka i fem mot fem såväl som i numerärt överläge måste dessa spelare vara på hugget. Det är tunga namn men Pittsburgh är inte sämre på den fronten. Crosby, Letang, Malkin och Kessel är inga dåliga namn dom heller.

Jag tror att kvällens match kommer sluta i vinst till Washington efter 60 minuters spel. De har visat att de är bäst när de gäller och laget är i god form. Även om Pittsburgh visat prov på samma sak tror jag att Washington väger lite för mycket.

[bookmaker_bonus id=21]

Nattens odds hittar vi hos betway som erbjuder sina spelare 2.30 vilket är högst på marknaden. Ett odds som jag känner är alldeles för högt satt med tanke på hemmafördelen och att det är den första matchen i matchserien. Men det är bara att tacka och ta emot. Let's Go Caps!
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback