Reklam

Washington Capitals - LA Kings

17 februari 2016 at 02:00 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Värde på Capitals mot Kings

Efter en skön kväll med Champions League fotboll så tar vi sikt mot natttens NHL matcher. En match sticker ut enligt mig och det är matchen mellan Washington och LA Kings.

Washington har varit bäst i NHL än så länge under denna säsongen och tar på natten mellan tisdag och onsdag emot Los Angeles Kings hemma i Verizon Center.

Om vi går igenom årets säsong så slår Capitals Kings i de flesta siffror. Vi går igenom lite statistik och skriver Capitals siffror först.
  • Antal gjorda mål per match: 3.35 mot 2.78
  • Antal insläppta mål per match: 2.31 mot 2.38
  • Powerplay: 25.61% mot 23.57%
  • Boxplay: 83.33% mot 81.63%
  • Sista 10 matcherna: 7-2-1 (vinster-förluster-övertidsförluster) mot 4-6-0
Dessutom spelar Capitals hemma där de är ruskigt starka med 20 vinster på 26 matcher denna säsongen. Dessutom är Washington ganska utvilade då de inte spelat så mycket matcher under den senaste månaden, mycket beror på den snöstorm som härjade under januari som satte stopp för ett antal matcher i Washington.Skademässigt så är Washington Capitals i det närmaste fulltaliga -  forwarden Jay Beagle är den enda som saknas. LA Kings har det jobbigare och saknar ett par tunga pjäser som målsprutan Marian Gaborik och Jonathan Quick som är en av NHL's bästa målvakter.

I Washington målet väntas Braden Holtby starta. Holtby håller på att göra sin bästa säsong i karriären och har i princip varit rena rama väggen under hela 2015/16.

Så, vad talar då för Kings? Hittils är det inte mycket, men det som de har till sin fördel är statistiken mellan lagen under tidigare säsonger. Under de senaste 10 matcherna lagen i mellan har Kings vunnit åtta gånger. Men eftersom att lagen spelar i olika konferenser möts de inte så många gånger per säsong och denna statistik tar oss alltså flera säsonger bak i tiden. Under tidigare säsonger har LA Kings hela tiden varit ett topplag medan Washington knappt tagit sig till slutspel. Därför tycker jag inte att den statistiken är värd speciellt mycket.

Vårt spel

Jag tycker helt klart att det finns värde i Washington och när PaddyPower betalar hela 2.67 för Washington seger under fulltid är det en no-brainer enligt mig. William Hill betalar till exempel bara 2.05 för samma odds.
  • Trovärdigt bolag
  • Roliga kampanjer
  • Bra utbud av brittiska sporter
Feedback