Reklam

Vinnare Allettan Norra: Piteå

27 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
19 dec 2017 at 16:11 (Uppdaterad 26 feb 2018 at 15:30) 19/12
101
+1

Allettan Norra

Chans: 55%
Spelvärde: 140,25%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 8/10
Hit/Miss: Borlänge
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Den norra allettan ska såklart också ha ett speltips och här kommer jag faktiskt att undvika favoriten, trots att laget med favoritskapet är väldigt bra. Jag ser dock andrahandsfavoriten som det starkaste laget och i grund och botten tror jag att man vinner mycket pågrund av sin grund och att laget är väldigt samspelta.

Allletta Norra kommer den här säsongen att bestå av de fem bästa från västra- respektive norra serien. Från den västra hittar vi seriesegrarna och favoriterna till att vinna allettan Västerås. Efter de har vi i tur och ordning Lindlöven, Mariestad, Borlänge och Skövde. I den erkänt starka norrserien så vann orubbliga Piteå tämligen enkelt före Östersund, Kalix, Örnsköldsvik och nykomlingarna Boden. I mitt tycke kommer det såklart också vara de två seriesegrarna som slåss om seriesegern här. Över 18 matcher tror jag ingen utav de andra lyckas rå på varken Piteå eller Västerås.

Vinnaren
För mig så är det superklart att det står mellan Piteå och Västerås och därifrån kan allt såklart hända. Jag tycker dock att oddsen är för höga på Piteå och skulle nästan vänt på dem helt. Kanske tillochmed satt Piteå ännu lägre om jag ska vara ärlig. Den norra serien har de senaste åren blivit klart bättre med tiden och är ändå trots bra resultat senaste säsongerna aningen underskattad. Topplagen uppifrån är riktigt bra och har en fin kultur. Piteå sprang igenom den norra serien där man endast tappade sju poäng över 20 matcher. Då ska det sägas att topp fem lagen är alla väldigt bra och framförallt starka defensivt. Det säger en del om Piteås kvalité när det gäller viktiga matcher. Man är oerhört stabila i sitt grundspel. Kompakta och väldigt bra på att försvara ledningar. Dessutom har man ett lag som är spetsigt, men också de rätta rollspelarna och inte ett lag helt fullt med stjärnor. Magnus Isaksson och Joakim Högberg kommer såklart vara de bärande spelarna offensivt sett, men man har tre femmor till som alla har kvalitéer framåt. I mitt tycke är det mest kompletta laget i hela serien och över 20 matcher ska man vinna detta. Dessutom är man vana med långa resor, övernattningar etc till skillnad från lagen från den västra serien som kommer få en liten omställning här. Det är inte heller helt omöjligt att Piteå får ett par förstärkningar och då är det verkligen inga dåliga sådana isåfall.

Utmanaren
Enligt tabellen i den västra, om man bara tittar på den, så känns det ändå som att det finns ett par lag som kan utmana om seriesegern. Så kommer det inte att vara. Västerås har varit steget före de flesta under hela säsongen i den västra serien och trots att man gjort ett par onödiga poängtapp i mitten så stod man ändå där som slutsegrare. Sista halvan från dem var väldigt bra, men nu kommer man verkligen få bekänna färg. På pappret kanske man är det bästa laget om man ser på individuell kvalité, men nu kommer man också få bevisa något för första gången. Hur reagerar alla dessa spelare på att det nu kommer gälla någonting i varje match? Piteåspelarna är vana den här situationen och av historik så vet vi om att det är otroligt svårt att komma från hockeyallsvenskan och gå in och dominera i hockeyettan direkt. Man har många nya spelare och trots att man spelat ihop en dryg halv säsong nu så känner man inte varandra fullt ut ännu. Piteå är samspelta och det tror jag man vinner mycket på i ett sånt här läge. Dessutom är Piteå vana att spela med den här pressen och Västerås är Västerås. Det kanske är det lag som har mest blickar på sig i hela serien och då gäller det att ha nerverna i styr.

Västerås är bra, inget snack om den saken. De övriga lagen från västra tror jag kommer få det tufft och de kommer slå varandra fram och tillbaka tillsammans med ”mittenlagen” uppifrån. De två lag som kommer ha minst poängtapp i serien är Piteå och Västerås där de förstnämnda är min favorit pågrund av att de är mer som ett lag än vad Västerås är.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback