Reklam

Vimmerby - Nybro: 1

1 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
1 dec 2017 at 13:06 (Uppdaterad 2 dec 2017 at 06:09) 01/12
56
0

Hockeyettan Södra

Chans (1-X-2): 52-22-26%
Spelvärde: 106,60%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-2
Betway Spela nu hos Betway
Toppmatch i den södra serien ikväll mellan Vimmerby och Nybro där jag kommer gå mycket på min magkänsla. I min mening känns hemmalaget som ett lite mer spetsigt lag även fast det är väldigt jämnt. Magkänslan säger hemmalaget och framförallt i kraften av hemmaplan.

Vimmerby är i riktigt bra form och offensivt sett så är man tillsammans med Kristianstad och Kallinge de vassaste i serien utan att tveka. Vimmerby tycker jag har ett komplett lag där man har goda möjligheter att ta sig väldigt långt. Spetsen finns där, grovjobbarna finns där och dessutom har man en gedigen backsida. Nybro ligger på tredjeplats på samma poäng som tvåan Vimmerby. Det som skiljer lite är antalet gjorda mål där Vimmerby är bättre. Nybro är ett lag som bygger mycket på sin stabila defensiv. Spetsmässigt om man tittar spelare för spelare så tycker jag att Vimmerby är vassare än Nybro helt enkelt och jag tror det blir avgörande idag när det är så tight som det är. Dessutom har man en klar fördel av att spela på hemmaplan. Tufft möte, men Vimmerby är ett starkare lag.

Talar för spelet

  •  Det defensiva är alltid viktigt i såna här tuffa matcher, men likaså det offensiva. Tittar man på spetskompetensen i de två lagen så tycker jag det är fördel Vimmerby. Hemmalaget har bland annat en otroligt stark centerbesättning där Nybro ligger steget efter.
    •  Hemmaplan. Ja, det är nästan givet att ett hemmalag spelar som bäst på sin egen rink. Vimmerby har vunnit sju av nio möjliga i ordinarie tid hemma. Senast slog man Kristianstad enkelt.
    •  Formen. Vimmerby tycker jag bara ser starkare och starkare ut för varje omgång. Jag tror man har goda möjligheter att gå väldigt långt den här säsongen till skillnad mot Nybro som jag tror kommer få det klart tuffare efter jul.

Talar emot spelet

  •  Nybro har en av seriens bästa defensiver och spelar man på rätt sätt ikväll så har man ändå en bra chans att kontra bort Vimmerby.
  •  Det skiljer trots allt bara ett par mål mellan lagen i serien så det är klart det kommer bli lika jämnt i matchen som många också tror.

Jag tror hemmaplan är det som avgör idag. Vimmerby har alltid varit otroligt hemmastarka på sin lilla rink och slår man Kristianstad så kan man slå alla lag här. Vimmerby testas under ordinarie tid.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback