advert

Vicenza - Spal

28 januari 2017 at 16:00 - Fotboll, Italien - Serie B
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
Vicenza har ganska bra form och man brukar spela ganska bra hemma men har tunga avbräck defensivt. Man möter ett Spal som ser riktigt bra ut och spelar en offensiv fotboll såväl hemma som borta. Tror på en målrik match här.

Vicenza kommer från två raka bortamatcher mot riktigt tufft motstånd i Carpi (0-0) och Spezia (0-0). Två bra hemmalag så taktiken när man kommer in till dessa matcher är att inte bjuda på något och vara tajta defensivt såklart. På hemmaplan är såklart taktiken inte lika defensiv, utan här vill man bjuda upp lite mer vilket man gjort de senaste två hemmamatcherna mot Verona (1-0) och Cittadella (2-0). Men båda dom lagen hade inte någon av sina bästa matcher direkt, inte heller superbra på resande fot. Men formen hos hemmalaget Vicenza är bra med 3 segrar och 2 oavgjorda på de 5 senaste matcherna.

Man har dock tunga avbräck i defensiven som gör att jag inte tror man kommer hålla någon nolla här som man gjort i 4 av de 5 senaste matcherna. Ordinarie mittbacken Esposito är avstängd, vilket ordinarie högerbacken Pucino också är. Dessutom saknas grovjobbaren Urso centralt på mittfältet så det är tre tunga defensiva avbräck här. Samtidigt har man rätt bra offensiva spelare i Giacomelli, Ebagua, Galano, Bellomo och Raicevic så nog finns det goda chanser att man gör mål här.

Och så har vi då Spal som spelar den klart trevligaste fotbollen i ligan. Det är dessutom inte så stor skillnad på hur man spelar om det är på hemmaplan eller om det är på bortaplan. Man vill alltid framåt vilket syns när man gjort mål i 8 raka bortamatcher, 9 av 11 totalt sett. Formen är dessutom bra med endast 1 förlust på de 10 senaste och man ligger nu på en meriterande andraplats i ligan, eller ja inför omgången i alla fall. Frosinone vann ju sin match på fredagskvällen och passerade Spal som säkert har planer på att återta en direktuppflyttningsplats här idag.

Man har med sig en bra trupp där man inte saknar någon spelare mer än ynglingen Pontisso som inte är något stort avbräck direkt. I offensiven har man hyperfarlige Antenucci (8 mål) och Zigoni (6 mål)men även nyförvärvet Floccari med massa erfarenhet från Serie A, han fick dessutom hoppa in sen och göra mål direkt. Klassförvärv för den här klubben.

Som vanligt när Spal spelar så spelar dom så det finns ytor åt båda håll vilket gör att det brukar bli rätt underhållande matcher. Och med tanke på att Vicenza har tunga avbräck defensivt finns det skäl nog att tro på att vi kommer få se lite mål i den här matchen. Över 2.5 mål till 2.25 är taget alla dagar i veckan, vi hittar det hos Folkeautomaten. En insats strax över medel åker in här. Avanti!
  • Massivt spelutbud
  • Tilltalande design
  • Bra odds

Kommentarer

Feedback