Reklam

Västerviks IK - Tingsryds AIF: 2

Matchcenter
16 februari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
15 feb 2018 at 22:48 (Uppdaterad 22 feb 2018 at 20:02) 15/02
82
0
Chans (1-2): 50-50%
Spelvärde: 115,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-1
Betway Spela nu hos Betway
Oddset på en hemmaseger är klart i överkant. Både Västervik och Tingsryd kommer till spel med knaggliga former och ett stukat självförtroende.
Nu vankas det derby och tre ofantligt viktiga poäng som står på spel.

Det skiljer knappa tjugotvå mil mellan lagen och i tabellen skiljer det bara två poäng när det återstår tjugoen poäng att spela om.
Nästjumbon Västervik måste ta poäng och likaså Tingsyd. 
Lagen har två respektive tre raka förluster och nu måste trenden brytas.

Vad talar för:
► Mentalt övertag för Tingsryd. Av säsongens tre tidigare möten har smålänningarna gått segrande ur två. 4-3 och en 3-2 seger efter övertid är utfallet. 
Dessutom har Tingsryd sex segrar på lagens nio senaste möten.
► Manfall hos Västervik. Laget dras med en del skador och sjukdomar och kommer ställa max sex backar till spel mot Tingsryd.
Laget har brutit kontraktet med C. Strömberg och T. Pappila bröt sitt kontrakt med klubben och det är inte den bästa jargongen i hemmalaget.
► Tingsryd har värvat in en toppspelare från Hockeyettan. Poängmaskinen Erik Borg, närmast från Halmstad Hammers har svarat för 53 poäng under säsongen i sin tidigare klubb. 20 mål och 33 assist.
Matchen senast var även ett steg i rätt riktning igen för Tingsryd som fick igång målskyttet och föll snöpligt mot Oskarshamn med 3-4.
► Oddset och trendbrott. Med 2,30 på bortalaget inkluderat övertid och straffar mot ett hemmalag som är i ett kaotiskt läge och det är dessutom derby. Båda lagen är desperata att plocka poäng och Tingsryd har ett bättre lag än Västervik.
Det har blivit sju raka hemmasegrar och trender är till för att brytas!

Vad talar emot:
► Bortaplan. Tingsryd trivs inte till fullo på resande fot. Åtta segrar av tjugotvå möjliga och har nu hela fem raka bortaförluster.
► Offensiven hos gästerna blomstrar inte. Tingsryd har svarat för hundrafyra mål under hela grundseriens fyrtiofem spelade matcher. Det är minst till antalet av alla lag. Dessutom är powerplay-spelet under all kritik med en utdelning på föga 11%.
► Sju raka hemmasegrar. Ja inte ett lag har vunnit på bortaplan på sju raka försök och säsongens tre möten har alla slutat med hemmaseger. En tuff trend att vända på.

Oddset och möjligheterna tilltar för en bortaseger. Favoritskapet ligger på Västervik och den största pressen är även hos hemmalaget. Förlust i detta derby och Troja-Ljungby vinner är det fyra poäng till säker mark. Något som spelarna säkerligen har i bakhuvudet och hemmaspelet går lite i stå.
 

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter

Kommentarer

Feedback