Reklam

Västervik - Piteå: 2

26 mar 2018 at 16:08 (Uppdaterad 26 mar 2018 at 21:44) 26/03
94
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 65-35%
Spelvärde: 115,50%
Lägsta spelbara odds: 2,86
Units: 4/10
Hit/Miss: 2-3 OT
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Västervik åkte på sin första plump i protokollet i lördags mot Huddinge och tar idag nya tag mot Piteå på hemmaplan. Piteå som fick stortorsk mot Troja, men visst kanske siffrorna var lite missvisande. Jag tror mycket väl man kan störa Västervik här.

Västervik åkte i lördags upp till Huddinge och fick se sig besegrade med 3-2. Man vann skotten stort, men känslan av när jag såg matchen var att faktiskt Huddinge var det lag som var klart vassast och vann faktiskt rättvist. Nog kanske Västervik borde fått in någon puck extra, men det kunde mycket väl Huddinge också fått då jag tycker man hade övertaget spelmässigt. Trots att man förlorade så gjorde man faktiskt en ganska godkänd insats defensivt. Man höll Huddinge mycket på utsidan och försvarade sin bur väldigt bra. Dock kändes det som att Huddinge var kart hetare på rören och såg också ut som man ville vinna lite mer. Västervik åker idag tillbaka till hemmaplan där man är starka för att ta emot hockeyettanlaget Piteå. En match som jag tror blir tuffare än många andra tror. Piteå som öppnat med två raka förluster går för snabb revansch från det platta fallet i lördags mot Troja. Sju mål i baken speglar inte riktigt matchbilden och man är bättre än många tror. Det var en riktig pissmatch där många individuella misstag ledde till målen samt att man hade en hel del oflyt med studsarna. Man kommer garanterat att störa Västervik idag och gör man en bättre match defensivt som är nyckeln så klart så har man goda chanser att plocka med sig poäng hem till Piteå. Det är lite vinna eller försvinna för Piteå idag och man är för bra för att räknas bort redan såhär tidigt. I den första matchen mot Västerås hemma hade man ett kraftigt spelövertag, men lyckades inte få in pucken bakom en storspelande Dahlbom i Västeråskassen och förlorade oförtjänt med 1-2. Tycker det är dags för Piteå att vinna här faktiskt. Dessutom saknas förmodligen viktiga Victor Öhman för hemmalaget.

Talar för spelet

  • Piteå har inget att förlora. Jo, förlorar man så kan man nog hälsa hem till en topplacering såklart, men det jag menar är att ingen tror på dem idag. De kan köra sitt race och har ingen som helst press på sig på det viset. Västervik har alla blickar på sig och alla förväntar sig tre poäng. Kan dessutom förekomma lite underskattning från hemmalagets sida.
  • Västervik hade problem med Huddinges snabba spel. Piteå är ett skridskoskickligt lag, lite likt Huddinge, och med tanke på hur det såg ut i Västerviks match mot Huddinge så kommer man inte heller få det så lätt idag heller.
  • Bortser man från att Piteå gjorde ett par misstag och hade lite oflyt senast så stod man upp rätt bra mot Troja. Västervik har inte alls samma kvalité på sin spetskompetens som Troja har och det bör passa Piteå bättre såklart.
  • Kan Huddinge slå Västervik så kan Piteå definitivt slå dem också. I grund och botten känns väl Piteå som minst ett lika bra lag som Huddinge.

Talar emot spelet

  • Västervik är trots allt från hockeyallsvenskan där man gjort det helt okej ändå trots sina förutsättningar. Man var ändå bara sex poäng ifrån topp åtta och det visar väl hur lite det skiljer bland lagen i hockeyallsvenskan.
  • Hemmaplan. Västervik har alltid varit starka i Plivit Trade Hallen. Piteå är klart bäst på hemmaplan och är klart med sårbara på resande fot.

Jag tror och hoppas jag har rätt i det här. Topplagen från ettan står sig i regel bra mot botten i hockeyallsvenskan och jag tycker oddset har gått upp för mycket på Piteå för att inte testas nu. Tror de flesta går på bottennappet senast mot Troja. Jag testar Piteå inklusive övertid/straffar till oddset 3.30 hos betsafe.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback