Reklam

Västerås - Mariestad: 1

11 mars 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
11 mar 2018 at 10:11 (Uppdaterad 11 mar 2018 at 18:40) 11/03
62
0

Playoff mot Hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 58-20-22%
Spelvärde: 106,14%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-1
ComeOn Spela nu hos ComeOn
Ännu en avgörande match idag och den mellan storfavoriterna Västerås och Mariestad. Jag tror att Västerås tar sig i kragen och man vinner det här. Det har varit två tighta matcher, men känslan är att Västerås ändå är snäppet starkare.

Västerås vann igår med 1-0 inför över 3000 åskådare och fick till den avgörande matchen idag. Matchen igår var jämn och disciplinerad från båda håll. Det känns dock som att Västerås har så pass bra koll på Mariestad under långa stunder och därför också kommer ta chansen idag. VIK gjorde en satsning redan från början när man åkte ur hockeyallsvenskan att man ska tillbaka direkt och det är som sagt en tuff väg att vandra. Jag tror inte man räcker hela vägen, men på något sätt känns det fel att Västerås skulle åka ut redan idag för man är ett bättre lag än Mariestad. Bois vann första matchen efter att ha gjort en mäktig vändning i den sista perioden. Igår ville det sig inte riktigt och jag tror återigen att man kommer få det tufft att komma in på VIK-kassen. När dessutom Marcus Dahlbom står där så blir det heller inte lättare. Mariesad har gjort en riktigt bra säsong och skulle med lite tur kunnat ta sig till en kvalserie, men man stöter på Västerås och då tror jag det blir för svårt helt enkelt.

Talar för spelet

  • Västerås är ett av seriens bästa lag defensivt. Man har en bra gameplan, är disciplinerade och har backar av toppklass på den här nivån. Igår när det väl gällde så släpper till exempel Västerås bara nio skot emot sig under de sista 40 minuterna.
  • Inbördes så har man ett stort övertag. Det här kommer bli match sju mellan lagen den här säsongen och Västerås har vunnit fem av de sex tidigare mötena. Det har varit tighta matcher, men även där har Mariestad haft svårt att få in pucken.
  • Marcus Dahlbom är en klassmålvakt och en jätte. Han har visat gång på gång att han är en av de bästa på den här nivån och när han dessutom har ett bra försvar framför sig så blir han ännu svårare att göra mål på.
  • Hemmaplan. Västerås är nästan lika bra på resande fot, men Mariestad däremot är klart svagare på bortaplan jämfört med hur man är på hemmaplan.

Talar emot spelet

  • Blir det lika tillknäppt som det blev igår kommer det bli jämnt och förmodligen ganska få mål. Det gäller att ta vara på sina lägen och hoppas inte heller lagen blir rädda för att göra misstag ifall det är oavgjort inför sista.
  • Klarar VIK av att hantera pressen? Alla ögon är riktade mot dem att de ska ta sig vidare annars är det ett stort misslyckande.

Jag tror Västerås är för bra för att åka ut idag. Man visade igår att man är återigen otroligt stabila defensivt och i en sån här match är det viktigt. Jag testar raka ettan här till oddset 1.83 hos ComeOn. Jag tycker det är helt okej med tanke på att de vunnit fem av sex hittills.

Lycka till!

/Heden

  • 500% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback