Reklam

Västerås - IK Pantern: 1

Matchcenter
28 september 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
28 sep 2018 at 11:52 (Uppdaterad 28 sep 2018 at 21:24) 28/09
90
0

Hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 60-40%
Spelvärde: 112,20%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 10-3
Unibet Spela nu hos Unibet
Nykomlingen Västerås har inte haft studsarna med sig i dom två första matcherna i Hockeyallsvenskan. Senast mot Tingsryd vände det och laget tog en efterlängtad seger. En seger som laget bygger vidare på!

Som nykomling i Hockeyallsvenskan förstår många att det blir en tuff uppgift. Det är inte bara kliva in och leverera utan problem. 
Västerås har som nykomling gjort det bra och trots plumpen mot Karlskrona i premiären har spelet sett väldigt bra ut. 
En annan harmoni är det hos gästerna som sliter med en ekonomi som knappt finns och supportar finns det verkligen inte överflöd av.

Vad talar för en hemmaseger:
► Äntligen en vinst för Västerås. Laget var värda att få vinna när Tingsryd besegrades i förra omgången efter övertid. 
Västerås har krigat hårt och laget har spelat bra i framförallt dom två senaste omgångarna och trots att det blev förlust mot Oskarshamn efter övertid hade Västerås vunnit på poäng.
Västerås är ett kollektiv som sliter för varandra och har en klar spelidé med en stark defensiv.
► Defensiven är just vad som skiljer lagen åt. Bortsett från fem insläppta mål i premiäromgången har Västerås nu enbart släppt in ett mål under ordinarie tid i dom två senaste omgångarna. 
Det är en klar skillnad sett mot lagets motståndare som släppt in fem mål på sina två senaste matcher och totalt sex insläppta kassar. 
Västerås tog steget upp till Hockeyallsvenskan just tack vare sitt enormt bra försvarsspel och det är det försvarsspelet som ska rädda laget kvar i serien den här säsongen.
► Pantern är ett svagt bortalag. Förra säsongen vann laget enbart hälften av sina bortamatcher och Hockeyallsvenskan är en sådan serie där lagen i största utsträckning tar flest poäng på hemmaplan. 
I ABB Arena möttes lagen aldrig under fjolårssäsongen, men innan dess hade lagen en rad med möten och Pantern har på fyra möten aldrig vunnit i ABB Arena.
► Pantern är inget lag i harmoni utanför isen. Den ekonomiska biten går tungt och publik/fans lyser med sin frånvaro. I senaste hemmamatchen hade laget enbart 273 personer på läktarna och bortaföljet mot Södertälje lös med sin frånvaro. 
Spelarna får det svårt att tända till ordentligt när det inte är harmoni i föreningen.

Vad talar emot:
► Starka målvakter hos gästerna. J. Bjurö tillsammans med L. Volden är skickliga målvakter och är tänkta att rädda många poäng åt sitt lag. 
Matchen i matchen mellan målvakterna är väldigt 50/50 och med dessa målvakter i Pantern är det inte bara göra det enkelt för att få pucken i nät.
► Två av tre segrar hittills för Pantern och målskyttet levererar. Tio mål framåt på tre matcher tillsammans med sex poäng gör laget fjärde placerade i ligan och har gjort andra flest mål. 
För Västerås del gäller det att hålla tätt bakåt om det ska bli seger då Västerås offensiv inte är särskilt het med två mål gjorda på tre matcher. 

Hemmamatch och fansen bär som oftast sitt Västerås. Laget har hungrigt efter återkomsten till Hockyallsvenskan och spelet som laget visat upp hittills visar att laget verkligen har materialet för att stanna i serien. 
Nu kommer första hemmasegern för säsongen!

 

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback