Reklam

Västerås - Almtuna IS: Under 5,0

Matchcenter
15 augusti 2018 at 19:00 - Hockey, Club Friendlies
15 aug 2018 at 11:38 (Uppdaterad 15 aug 2018 at 21:15) 15/08
54
0

Träningsmatch

Chance (over-exact-under): 30-30-40%
Spelvärde: 108,80%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 4/10
Hit/Miss: 1-1
10bet Spela nu hos 10bet
Västerås är nykomlingar i Hockeyallsvenskan efter att ha haft ett mellanår i division 1. Laget tog sig tillbaka in i Sverige's andra finrum tämligen säkert och tryggt. Med framförallt en storspelande M. Dahlbom och en defensiv som var urstark.

Nykomlingar mot rutinerade Almtuna. Ett Västerås som är tillbaka i Hockeyallsvenskan har satsat på att behålla stora delar av förra årets trupp och framförallt bibehålla den goda defensiv som visades upp under sejouren i division 1. 
Nu möter lag i säsongens första träningsmatch ett Almtuna vars offensiv inte känns lika bra som förra året, medan den allt så stabila defensiven fortsätter se lovande ut. 

Vad talar för ett underspel:
► 
Överlägset det bästa defensiva laget i division 1. Västerås spelade väldigt tryggt och stabilt i egen zon och det var den stora anledningen att laget tog steget upp igen till Hockeyallsvenskan. Truppen skrämmer inte och fokuset för att inte hamna på kvalplats är att bibehålla den strukturerade spelet från förra säsongen. Västerås släppte in andra minst mål i det Hockeyallsvenskakvalet, minst insläppta i Allettan och minst i Hockeyettan. 
► Almtuna är inget lag som gillar hawaii-hockey. Laget vill spela mycket försvarsspel och gå på kontring. Den fina överraskande säsongen ifjol grundlades tack vare ett starkt försvars och målvaktsarbete som föranledde till att Almtuna överraskade alla experter och slutade på en fjärde plats.
► Målrikt är inget som något av lagen gillar. Båda lagen kommer vara underdogs i årets upplaga av Hockeyallsvenskan och ska lagen placera sig på höga placeringar gäller det att defensiven levererar. 
Inför matchen hamnar defensiven i fokus på båda lagens hemsidor.

Vad talar emot:
► 
Almtuna släppte in hela fem mål mot Djurgården i första träningsmatchen. Inte helt oväntat, men sätten målen kom på samt Djurgården bara behövde en och halv period på att göra fem mål då första perioden slutade mållöst.
► Offensiva pjäser i Almtuna. Poängkungen T. Mårtensson valde Almtuna efter sin karriär i Linköping. Även inlånandet av backen S. Johansson bättrar på Uppsala-lagets offensiva kvalitéer. 
Försäsong och strukturen kan ibland bli lämnad i omklädningsrummet. Det är oftast alltid roligare att spela offensiv och få göra mål än att försvara. När det är försäsong är det mer lätthänt att spelidén tappas och det blir en rejäl publikhockey istället.

Det är på förhand två lag som inte kommer göra upp i den absoluta toppen av Hockeyallsvenskan. Båda lagen vill bygga upp en bra grund till säsongsstarten i september och då gäller det att hitta sin spelfilosofi så fort som möjligt. 

  • Höga limiteringsgränser
  • Ute med odds tidigt
  • Bra sportprodukt

Kommentarer

Feedback