advert

Väsby - Visby: 1

13 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
12 dec 2017 at 13:47 (Uppdaterad 13 dec 2017 at 22:11) 12/12
93
0

Hockeyettan Östra

Chans (1-X-2): 46-22-32%
Spelvärde: 109,02%
Lägsta spelbara odds: 2,17
Units: 5/10
Hit/Miss: 7-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
På onsdagskvällen avslutas den östra hockeyettan med en full omgång där det är tveksamt om vi får se odds på alla matcher. En av få matcher som finns ute är den mellan Väsby och Visby. En match som egentligen inte betyder någonting och då känns det mest rimligt att kliva in på ett underskattat hemmalag.

Väsby säkrade i och med segern senast mot Nyköping med 8-6 sin plats till allettan. Man har likt Visby ingenting speciellt att spela för, men känslan är väl ändå att man vill avsluta snyggt inför jul. Jag gillar Väsby som lag. Man har ett lag på pappret som jag tror återigen kan överraska i allettan. Förra året blev man ett av seriens mest omskrivna lag, men tappade inför säsongen en hel del slagkraft, som man i sin tur nu också fått tillbaka delvis med spelare som kritat på under senaste tiden. Lubomir Fetkovic är ett sådant exempel och Christian Holmblad värvades in från Sollentuna mitt under säsongen. Visby är också som sagt klara för allettan och har varit så ett tag nu. Man är ett bra lag som förmodligen kommer spela jämnt med de flesta i kommande serie, men också tror jag dem kommer vara numret för små mot de allra bästa. Matchen mot Väsby gäller ingenting och känslan är väl att motivationen till den här matchen mer ligger hos hemmalaget som slipper den långa resan. Man lär inte toppa något speciellt och lär säkert lufta andrekeepern. Inget bekräftat, men normalt sett så brukar det bli så. Väsby lär göra detsamma, men vinner i kraft av hemmaplan den här gången.

Talar för spelet

  •  Hemmaplan för Väsby. Man är klart starkare på hemmaplan än vad man är på resande fot och detsamma gäller såklart Visby. Ö-laget är starkare på Gotland och trots att man är van restiden, färjan, osv, så är det inte samma rutiner. Väsby målfarliga hemma.
  •  Väsby var bnra första halvan och hade sedan en liten dipp. Man verkar ha hittat lite form nu igen och man är på pappret starkare än vad man var första halvan enligt mig.
  • Motivationen. Ja, Väsby har inte heller något att spela för, men jag lovar er att det är lättare att få ta en egen bil till sin match en grå onsdagskväll och spela hemmamatch än vad det är för Visby som kommer bränna en hel dag, om inte än mer.  
  •  Om det nu skulle bli så att Visby väljer att spela sin andremålvakt, vilket jag är relativt säker på så har Väsby en klar fördel på målvaktspositionen.

Talar emot spelet

  •  Det är lätt och säga att motivationen är bättre hos Väsbyspelarna, men den kan lika gärna vara bättre hos Visby, men utifrån egna erfarenheter så är det klart lättare att vara hemmalag i ett sånt här läge.
  •  Den defensiva styrkan är klart högre hos Visby och man kan luta sig mot den ifall det blåser.

Känslan är som sagt att det är klart lättare att vara hemmalag i ett sånt här läge. Väsby är bättre än många tror och framförallt så har man sina styrkor offensivt sett. Jag tycker man har goda möjligheter att vinna idag och testar raka ettan.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback