Reklam

Väsby - Valbo: 1

6 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
6 dec 2017 at 09:32 (Uppdaterad 6 dec 2017 at 21:13) 06/12
80
0

Hockeyettan Östra

Chans (1-X-2): 55-20-25%
Spelvärde: 102,85%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 5-1
Bethard Spela nu hos Bethard
På onsdagskvällen spelas en av de mest intressanta matcherna från den östra serien mellan Väsby och Valbo. Båda lagen kan vid en eventuell seger säkra en plats i allettan, men vid en förlust också på riktigt blanda sig i striden om den sista allettanplatsen. En viktig match där jag kommer gå på magkänslan och framförallt formkurvan.

Valbo ligger på plats fyra och Väsby direkt efter. Båda lagen står på 33 poäng och har alltså sex poäng ner till under allettanstrecket. En vinst här skulle såklart innebära att man säkrat platsen redan med ett par matcher kvar av serien. Jag har alltid gillat Valbo sedan de gick upp till förra säsongen. Kanske lite för att man själv mötte dem i kvalet upp och åkte ut, men man såg redan där att det fanns en hel del att bygga på. Man var underskattade under förra säsongen, men avslutade starkt och fortsatte den här säsongen på samma sätt som man avslutade förra. Däremot den senaste tiden har man haft en del problem med skador, vilket gjort att laget kanske hävdat sig lite. Formen är inte glänsande trots att man vann enkelt senast hemma med 7-0 mot Vallentuna. Ett förstärkt Väsby på bortaplan är ingen lätt match och jag tror man kommer få det tufft. Väsby är ett topplag och i sina bästa stunder har man visat att man spelar jämnt med de bästa lagen. Mot Huddinge för två omgångar sedan så gör man en av säsongens bästa matcher, men lyckas tappa och förlora under matchens sista fem minuter. Lubomir Fetkovic lämnade inför säsongen för att spela med Asplöven, men kom inte tillrätta däruppe och är nu tillbaka i Väsby. Han har fått ett par matcher i benen nu och lär få mer utdelning för sitt fina skott kommande matcher. Räknar också kallt med att Christian Holmblad är tillbaka efter att ha missat förra matchen.

Talar för spelet

  •  Väsby är riktigt bra på hemmaplan och har vunnit sju av sina nio matcher i borgen. Jag räknar kallt med att man säkrar platsen till allettan här.
  • Spetskompetensen. Valbo har ett par riktigt duktiga spelare, men jag tycker Väsby har ett bättre lag om man tittar rakt igenom. Nu när dessutom Fetkovic fått två matcher och lite bättre träning så lär han bli ett märkbart tillskott. Sedan ska vi inte heller glömma att Valbo tappat sin bäste back, David Westlund, till Timrå.
  •  Formen. Väsby kanske inte glänser, men dem har varit bättre än Valbo och det är huvudsaken den här gången. Valbo plockade 24 av sina 33 poäng under första omgången och har alltså sedan dess bara tagit nio poäng på sina åtta senast spelade matcher.
  •  Valbo har haft en turbulent tid med mycket skador. Visserligen börjar man få tillbaka de flesta, men självklart sitter det i och det känns inte riktigt som att man är i lika vass form som man var i början.

Talar emot spelet

  •  Joakim Axman i Valbo är en av seriens absolut bästa spelare. Tvåa i poängligan och han visar ännu en säsong att han är en riktigt vass målskytt. Kan sänka vilket lag som helst på den här nivån.
  •  Risken att det blir försiktigt spel vid oavgjort är ganska stor. Båda lagen kan ändå på något sätt vara ganska nöjda med minst en poäng här.

Jag tycker att Väsby just nu är ett bättre lag än Valbo. Formen har man och medan Valbo haft det tuffare sista veckorna. Väsby vann enkelt uppe i Valbo med 4-1 och bör ha minst lika bra chans den här gången tycker jag. Raka spelet testas.

Lycka till!

/Heden

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback