advert

Varberg - Nybro

9 oktober 2016 at 10:54 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Fem omgångar är spelade och en av de mest intressanta oddsen från den sjätte omgången hittar vi nere i Varberg där Nybro kommer på besök. Bortalaget är kraftiga favoriter pågrund av Varbergs turbulenta vår/sommar, men så stor skillnad tycker inte jag det ska vara.

Varberg har vi gått igenom ett par gånger nu. Man har haft väldigt dålig ekonomi och det var länge oklart om man skulle fortsätta i hockeyettan en här säsongen. Tillslut bestämde man sig för att fortsätta i serien och vissa spelare valde att stanna kvar medans en del fick gå fritt till andra klubbar. Nu har man dock fått ihop ett lag som kan mäta sig med många av lagen hyfsat. Det är inte så att man kommer undvika kval, det kommer man inte klara då det finns lag i längden som är bättre än Varberg. Däremot så har man gjort helt okej matcher på slutet med tanke på förutsättningarna man haft. Senast mot topptippade Tranås lyckades man hämta upp både 2-0 och 3-1 till ett oavgjort resultat och var i den sista perioden riktigt bra. Hemma mot Vimmerby kunde man lika gärna vunnit. Nu har man återigen en viktig match och en det är också en match där man man har en rimlig poängchans. Man har fortfarande en av seriens bästa målvakter i Marcus Lundell som kan spika igen när det behövs. Man kommer inte vara det lag som för spelet, men man kan absolut utnyttja sitt kontringsspel och ligga på försvar som man är vana att göra. Nybro är ett av lagen man kan vinna match mot i den här serien.

Nybro är ett lag som jag håller lite under mittenstrecket. Man har spelat som förväntat hittills och kanske också tagit fler poäng än jag väntat mig de första fem omgångarna. Vinsten borta mot Vimmerby var lite oväntad. Man gjorde en riktigt bra insats och spelade kontrollerat defensivt, men skotten vann dock Vimmerby stort. Borta mot Helsingborg hade man det tufft och fick åka hem med 4-0 i baken. De övriga tre matcherna har man spelat på hemmaplan mot Kallinge, Troja och Kristianstad varav den mot Kallinge var den man vann. Sammanfattar man det hela lite snabbt så känns det som att Nybro återigen har problem på resande fot och att man blandar fina resultat med lite sämre. På pappret är Nybro ett lite bättre lag än Varberg, men man har också blivit väldigt kraftiga favoriter pågrund av Varbergs turbulenta sommar. Så mycket ska det inte skilja och är det någon match Varberg har bra chans till poäng så är en match av dem mot just Nybro som visat sig vara ganska svaga på bortaplan under ett par säsonger.

Varberg kommer hamna efter Nybro i tabellen, men i enskilda matcher kan de definitivt hota. Oddset är för högt för att inte testas och mitt spel blir Varberg 1X till oddset 2.70 hos Unibet. Man gjorde en bra match sist och har nu lite att jobba med. Insatsen blir av det lägre slaget.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback