advert

Vancouver - Washington

29 oktober 2016 at 18:48 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Klassiska Vancouver spelar sin andra match på lika många dagar när man inatt tar emot Washington. Det kommer bli ett ställningskrig då det är två lag som jagar formen, men jag ser dock en klar vinnare här.

Vancouver fick en raketstart när man vann de fyra första matcherna, vilket förvånade många inklusive mig själv. Det kändes dock lite som att det bara var en tidsfråga innan raset skulle komma. Nu har man istället fyra raka förluster där den senaste kom under natten som var mot rivalen Edmonton. Man har dessutom blivit nollade i två raka matcher och att då kliva upp mot ett av ligans bästa lag ikväll så kommer det definitivt bli svårt att göra mål ännu en match. På pappret är Canucks ett av ligans klart sämsta lag och det förvånar mig inte om man också kommer sist av alla lag. De matcherna man vann i början var inte heller så att man spelade speciellt bra utan det handlade mycket om flyt. Man hade ett par sköna och starka upphämtningar från underläge, men inget jag lägger större vikt vid idag. Problemet man har är väl att man är under uppbyggnad igen där man har mycket yngre talanger. Förstafemman är ju rutinerad med bröderna Sedin i spetsen, men mycket mer efter dessa herrar är det inte. Man räcker inte till mot lagen och man har otroligt svårt att skapa målchanser, vilket är en nyckel ifall man ska vinna hockeymatcher. Som sagt så spelade man match så sent som igår och när man möter ett såpass bra lag som Washington så kommer det säkerligen bli jobbigt.

Washington är också ett lag som söker efter formen. Man har väl gjort en helt okej start, men verkar vara lite trögstartade. Man har två raka förluster mot Edmonton samt Rangers, vilket dock inte är någonting att skämmas över. Idag har man en betydligt lättare uppgift framför sig när man åker till Vancouver. Caps har en av ligans mest kompletta trupper, ända ifrån en riktigt bra målvakt till att sylvasst anfallsspel. Det känns bara lite som att de underpresterat lite hittills och de största stjärnorna verkar inte riktigt ha hittat sitt spel. Idag kommer de få vara spelförande och kommer att få möjligheten att skjuta en hel del skott, men framförallt får de förmodligen ha väldigt mycket puck. Det är då man är som bäst när det blir lite lägre tempo och man får visa upp sitt fina anfallsspel på bästa sätt. Jag blir oerhört förvånad ifall Caps släpper in fler än två mål den här matchen. Såpass bra koll bör man kunna ha på ett uddlöst Vancouver som dessutom är back-to-back. Normalt sett brukar Washinton ha det ganska tufft i just Vancouver, men den här upplagan av Vancouver är inte alls av samma kaliber som man varit sista åren. Vet inte riktigt hur jag ska motivera den är mer, men de är självklara favoriter för mig. Ingen målvakt är  bekräftad i skrivande stund.

Washington har ett gyllene läge att hitta vinnarformen igen. Mitt spel denna afton är givet och det blir såklart Washington att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos Betway. Lågt odds för ett bortalag i NHL, men ska vara tydlig skillnad. Insatsen blir ganska hög och landar på 8 units.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback