advert

Vancouver Canucks - San Jose Sharks: 2

Matchcenter
16 december 2017 at 04:00 - Hockey, USA - NHL
Rogers Arena
15 dec 2017 at 16:15 (Uppdaterad 16 dec 2017 at 10:06) 15/12
38
0

Chans (1-2): 40-60%
Spelvärde: 112,20%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 4-3
Expekt Spela nu hos Expekt
Ny helg och förmodligen fullt med julbord runt om i landet, men trots det så är det ju alltid skönt med ett nattspel. Vancouver har imponerat i säsongsinledningen och tar inatt emot San Jose som är back-to-back. En liten fördel där för Nucks skåklart, men känslan ligger ändå på bortalaget här som har kommit igång den sista tiden.

Vancouver har överraskat väldigt mycket hittills och trots begränsat spelarmaterial så har man hävdat sig otroligt bra. Man har spelat väldigt kompakt och vunnit mycket på det sättet, framförallt på bortaplan där man har en fin rad såhär långt. Som förra säsongen så började man också väldigt bra för att sedan sjunka ganska drastiskt. Och den senaste tiden har väl inte varit särskilt positiv och just nu är man uppe i fyra raka förluster. Det känns lite som att det här julbreaket kommer lägligt för Vancouver så de får tänka på något annat. Tvärtom är det för San Jose som spelar väldigt stabilt. Man plockat poäng ofta och så sent som igår slog man Calgary borta med 3-2. Offensiven spökade lite under inledningen, men även den har kommit igång på slutet. Tittar man på pappret här så ska det ju inte vara något snack, men Sharks är som sagt back-to-back och kan ha lite sega ben. Dock är Vancouver ett ganska lämpligt lag att möta med tanke på deras spelsätt och form. Sharks är ett klart bättre lag och bör vinna denna match.

Talar för spelet

  • Sharks är på en uppåtgående trend och Vancouver är tvärtom. San Jose spelar stabilt och gör sällan några riktiga magplask och Vancouver har spelat på toppen av sin förmåga under inledningen, men börjar nu bli lite mer mänskliga igen.
  • Vancouver var dåliga på hemmaplan förra säsongen och bättre på bortaplan. Så har det varit den här säsongen också. Förmodligen beror det på att man har ett spelarmaterial som inte klarar av att föra spelet, något som man förväntas göra när man spela hemma inför sina fans.
  • Skadeläget i Vancouver är inte optimalt i en redan tunn trupp. Dorsett, Gudbranson, Sutter, Baertshi och Horvat är alla skadade och borta från spel. Det är tunga avbräck utan tvekan.
  • Inbördes så har Sharks vunnit åtta av de tio senaste mötena. Det är ett ganska tydligt tecken på att Nucks brukar väga för lätt mot ett tungt Sharks.

Talar emot spelet

  • Sharks är back-to-back och det brukar nästan aldrig gynna laget. Förhoppningsvis är man tillräckligt vana nu och Vancouvers spelsätt bör inte påverka detta så mycket

I övrigt tycker jag inte det är speciellt mycket som talar emot Sharks inatt. Man är så pass mycket bättre som lag och med tanke på Canucks form så ser jag detta som ett väldigt bra spel. Jag testar San Jose inklusive OT/SO till ett fint odds. Tycker de borde vara lite större favoriter än vad de är.

Lycka till!

/Heden            

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Kommentarer

Feedback