Annons

Uruguay - Sverige: (AH: -19,5) 2 - Speltips

Matchcenter
16 januari 2023 at 20:30 - Handboll, World Championships
Arena: Scandinavium Arena    Yousef Belkhiri
16 jan 2023 at 16:11 (Uppdaterad 16 jan 2023 at 21:55) 16/01
25
0
Chans (1-X-2) handikapp inkluderat: 43-0-57%
Spelvärde: 108,87%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 12-47
Bethard Till Bethard
Man måste dra lärdom av Sveriges två första gruppmatcher. Det är svårt att rasa i väg hur mycket som helst i resultat.

Sverige står på två segrar i det första gruppspelet i VM och man skulle egentligen kunna säga att gruppspelet därmed är över. För Uruguay hade inget med den här gruppen att göra på förhand, och man har det i nte heller nu. De har åkt på två stora förluster mot Kap Verde och Brasilien och för att de ska ha chans att ta sig till mellanrundan krävs vinst här mot Sverige. Det kommer inte riktigt hända.

Matchen spelar ingen roll för Sverige

Att spela på något där spelarna själva inte bryr sig om hur det går är alltid farligt. Sverige vill förstås vinna den här matchen och gärna så stort som möjligt. Man vill stå för en stark insats. Det ska däremot noteras. Det spelar ingen som helst roll. Uruguay kommer slås ut och det spelar därmed i praktiken ingen roll för svensk del om de vinner den här matchen med ett eller 20 mål.

Uruguay vill säkert prova vingarna

Uruguay är ingen stor handbollsnation och har inget starkt lag just nu. Det är förstås stort för de här spelarna att få chansen att möta regerande Europamästarna Sverige så man ska inte lura sig att tro att Uruguay kommer ge sig på förhand här. De visste vad som gällde inför mästerskapet. Det skulle bli svårt, och den här matchen var på förhand antagligen höjdpunkten för dem.

Dra lärdom från Kap Verde-matchen

Man måste ha med sig matchen mellan Sverige och Kap Verde i bedömningen här. Kap Verde är mycket bättre än Uruguay. Men när det kommer till att vinna med stora siffror. Det är inte jättelätt att vara mer överlägsen än vad Sverige var i första halvlek mot Kap Verde. Då vann Sverige halvleken med 11 bollar men då klaffade också det mesta, och Kap Verde gjorde bort sig. Det som krävs för att inte förlora en halvlek med mer än 10 bollar är egentligen att man klarar av att hålla i bollen i anfallsspelet. Klarar man det är det svårt för motståndarna att hinna rycka i väg längre, för några mål ramlar som bekant alltid in framåt.

Det spelarna vill spela spelar in

När det kommer till oddsen påverkas en sådan här match alltid av vad spelarkollektivet vill spela på. Ingen spelar på matchen för att sitta och heja på Uruguay utan oddsen påverkas av att folk vill sitta och heja på mål för Sveriges del. Därför blir det nästan automatiskt värde på motsatt sida, att Uruguay kan hålla det lite jämnare än förväntat.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback