Reklam

Tyringe - Helsingborg: 1

8 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
8 dec 2017 at 13:26 (Uppdaterad 9 dec 2017 at 17:53) 08/12
63
0

Hockeyettan Södra

Chans (1-X-2): 46-20-34%
Spelvärde: 105,80%
Lägsta spelbara odds: 2,17
Units: 5/10
Hit/Miss: 4-7
ComeOn Spela nu hos ComeOn
Hockeyettan södra börjar närma sig den avslutande omgången, men innan det ska vi gå igenom ett par matcher. Ikväll spelar Tyringe hemma mot Helsingbord i en match som faktiskt i slutändan kan bli väldigt viktigt. Det skiljer endast fyra poäng mellan lagen och dessutom finns det lag underifrån som jagar dem båda i kampen om de viktiga extrapoängen i fortsättningsserien.

Tyringe tog en ganska efterlängtad seger hemma senast mot jumbon HA 74. Nu tar man emot Helsingborg hemma i Tyrs Hov och förhoppningsvis har man fått upp lite spelglädje igen. Den här säsongen har varit ganska turbulent för Tyringe, vilket inkluderar alltifrån sportchef, tränare och styrelse. Mer grundligt på det behöver vi inte gå in. I vilket fall så hade man inför säsongen ett mål att etablera sig som ett av de bättre mittenlagen, men som sagt så gick en del snett på vägen. Laget man har på pappret är ändå helt okej när de spelar som de ska. Att Tyringe skulle ligga såhär långt ner med såhär få poäng trodde jag verkligen inte innan säsongen började, men det finns orsaker till det också. Fortsättningsserien kommer bli lite av en nystart för många av dem och det gäller redan nu att börja fokusera på vad som komma skall. Idag möter man som sagt Helsingborg som även dem haft en ganska misslyckad säsong. Vi gick emot dem senast i bortamatchen mot Hanhals där man som förutspått förlorade under ordinarie tid. Jag tror man kommer få det tufft ännu en gång. Bortaplan är deras svaga punkt och Tyringe vill nog göra allt för att visa hemmapubliken att man inte är så dåliga som tabellen visar.

Talar för spelet

  • På pappret så är man bättre än Helsingborg. Man har mer kvalité rakt igenom, men problemet har väl egentligen under säsongen varit motivationen som förstörts av olika anledningar. De är mer med på banan just nu och segern senast var viktig, vilket säkerligen kommer höja självförtroendet.
  • Helsingborg fortsätter att ha det tufft på resande fot. Senast förlorade man som sagt med 4-2 trots att man tidigt hade ledningen med 0-2. Man är seriens sämsta bortalag och har bara vunnit två av tio spelade på bortais. Målskillnaden 21-47 är väl heller inget som skrämmer.
  • Formen. Nog för att det är seriens två sämsta lag enligt formtabellen, men Tyringe känns hungrigare på något vis och har som sagt bara fyra poäng upp till Helsingborg och en extrapoäng till. En vinst idag och man har chansen att kliva om dem i sista omgången.
  • Helsingborg har haft det tufft offensivt sett den här säsongen och jag tror inte det blev lättare när man i början av veckan lånade ut lagets bästa spelare och center i Agust Carlsson till Danmark.

Talar emot spelet

  • Tyringe har haft en turbulent säsong och flertalet spelare kan säkerligen lämna efter seriens slut pågrund av detta. Hur är motivationen egentligen? Enligt rapporter ska den vara bra och segern senast var början på något nytt.
  • Hemmaplan brukar vara bottenlagens ”starkare” sida, men för Tyringe har det låst sig på alla plan. Man borde vara taggade på att visa vad man egentligen går för, men det kan lätt låsa sig idag också.

Jag satt och grubblade på att spela Tyringe inklusive övertid/straffar, men kommer välja raka spelet istället. Jag räknar med antingen succé eller fiasko för Tyringe och då känns raka spelet lite mer värt. Presterar man så vinner man och blir det bottennapp så tror jag inte oavgjort ens är ett alternativ. Tyringe spelas under ordinarie tid.

Lycka till!

/Heden

  • 500% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback