Reklam

Tampa Bay Lightning - New York Islanders

28 april 2016 at 03:05 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Första kvartsfinalen i Stanley Cup slutspelet

Tavares mot Kucherov, en kamp som minst sagt kommer bli underhållande att följa. Båda är glödheta och leder respektive lags interna poängliga. Tampa kommer få klara sig utan sin lagkapten och målskytt Steven Stamkos ett tag till. När han kommer tillbaka och om han ens gör det är fortfarande oklart. Men hittills har laget klarat sig bra utan honom och det har varit andra spelare som klivit fram och visat vägen.

För Islanders del är det tur att John Tavares är hel och frisk. Han har i princip burit Islanders vidare till kvartsfinal för första gången på över 20 år. Kollar ni på matchen så är detta en spelare som man måste hålla ett extra öga på. Andra spelare i Islanders som tagit stora kliv under de senaste åren är backen Nick Leddy,  forwardsen Kyle Okposo och Frans Nielsen. Nu är detta inga unga spelare men ändå har de tagit många kliv bara under några år.

New York Islanders har vunnit fyra av de senaste fem matcherna mot Tampa. Men ändå ses Tampa som favoriter. Jag tror det beror på att de har fler namnkunniga spelare, hur det gick förra slutspelet och så vidare. Men samtidigt kan man inte blunda för statistiken, Islanders gillar att möta Lightning och de går ofta vinnande ur striderna. Hur det blir när de ska mötas så tätt inpå och i ett slutspel är svårt att säga men jag håller Islanders, utan tvekan,  som favoriter.

Om kvällens match

Tampa har hemmafördel i matchserien och kommer därför att starta på hemmaplan. Men jag tror att ett hungrigt och taggat Islanders har vad som krävs för att plocka den första matchen. Tampa verkar ha många självgoda spelare som kan ta lite väl lätt på uppgiften medans New York är raka motsatsen. De vet att de måste vinna minst en bortamatch för att ha en chans till att plocka hem matchserien.

Jag tror att vi kommer få sen en fartfylld match med mängder av målchanser. Men med tanke på hur bra båda lagens målvakter har varit under slutspelet är en målsnål match att vänta. Thomas Greiss i Islanderskassen har spelat oerhört bra det senaste och har stått samtliga slutspelsmatcher. Han snittar 1.79 insläppta per match och har en räddningsprocent på 94.4. Sämre är inte Bishop som snittar 1.61 insläppta per match och har en räddningsprocent på 95.0. Så två av de hetaste målvakterna för tillfället i en målvaktskamp som kommer bli väldigt rolig att följa.

[bookmaker_bonus id=1]

Oddset hittar vi idag på bet365 och där får vi 2.30 gånger pengarna på Islandersvinst inklusive förlängning. Jag tror inte Tampa kommer vara tillräckligt förberedda och med tanke på hur lagens möten slutat under grundserien är det mycket som talar för en bortaseger.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback