Reklam
24 juni 2019 at 21:00 - Fotboll, Women's World Cup | f
Parc des Princes (neutral)    Kate Jacewicz
22 jun 2019 at 11:51 (Uppdaterad 24 jun 2019 at 22:57) 22/06
58
0
Chans (1-X-2): 30-35-35%
Spelvärde: 108,50%
Lägsta spelbara odds: 2,86
Units: 4/10
Hit/Miss: 1-0
Bet365 Spela nu hos Bet365

Sverige roterade truppen ordentligt i matchen mot USA och den positiva tolkningen är att vi har piggare ben med oss in i den här åttondelen. Å andra sidan är kontinuitet viktigt i så här korta turneringar där spelarna inte spelar mycket matcher tillsammans. Varje chans att spela ihop laget är att föredra, men Gerhardsson tänkte annorlunda. Inför åttondelen har Sverige i varje fall ingenting att klaga på vad gäller fysiken. Man kommer att ställa upp med ett liknande lag som mot Chile.

Kanada stod upp väl i sista gruppspelsmatchen mot Nederländerna. Siffrorna skrevs till 1-2, men kanadensiskorna hade bud på betydligt mer. De hade tolv avslut i matchen och saknade bara den där riktiga spetsen för att få med sig en poäng. Tidigare i gruppen slog man Nya Zeeland med 2-0 efter 70 (!) procent bollinnehav. Liknande var spelet mot Kamerun där man dock bara fick med sig segern med 1-0. Kanada har verkligen spelet, men saknar spetsen.

Jag ser en målsnål tillställning framför mig där Kanada prioriterar defensiv genom bollinnehav. Det kommer passa Sverige riktigt bra att ligga på kontring med Asllani som playmaker med instick till snabba forwards på kanterna. Sannolikt får Rolfö kliva in från start och hota med sina brutala långskott. Frågetecken dock för den svenska organisationen framåt. Man litar till individuella prestationer och likt Kanada resulterar det i att man saknar den där avgörande touchen.

Kanske kan nordamerikansorna få hål på Lindahl genom sitt fina passningsspel, men jag tror Sverige är kapabla att jaga ikapp och forcera in en boll om så skulle ske. Jag tycker det här stinker 0-0 eller 1-1 efter full tid och sedan svenskt avancemang i förlängning eller på straffar!

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback