Reklam

Surahammar - Malung : 2

23 september 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
23 sep 2018 at 09:52 (Uppdaterad 23 sep 2018 at 18:03) 23/09
52
0
Chans (1-2): 45-55%
Spelvärde: 103,40%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-5
Unibet Spela nu hos Unibet
Surahammar har fått som väntat en tuff start på den här serien och idag har man förmodligen sin bästa chans på länge till poäng, men Sura är Sura och när man får ett bra odds på deras motståndare så måste jag hugga direkt.

Surahammar förlorade den första matchen med 5-0 mot Kumla. Det är inte alls bra med tanke på att Kumla är ett lag som tappat en hel del i kvalitét från förra säsongen. I match två mötte de topplaget Borlänge hemma och fick stryk med 3-0. Man stod emot bra, men man kan nog tacka målvakten Rasmus Fahlander för att det inte rann iväg mer. I vilket fall, noll gjorda mål framåt på två matcher lär inte resulterat i något värre självförtroende. Nu möter man en nykomling och man kommer förmodligen få avvika från sin gameplan som man normalt sett har och försöka föra spelet. Malung är nykomlingar som sagt och har också dem fått en tuff start på den här serien. Man stod upp bra mot Borlänge borta och gjorde en riktig plattmatch senast hemma mot Forshaga. Nu bör man ändå kunna ha god chans att plocka sina första poäng för säsongen. Stommen från laget är kvar ifrån förra säsongen och man har förstärkt på några positioner. Jag tycker definitivt inte man ska vara underdog mot hockeyettans sämsta lag under många år.

Talar för spelet

  • Kan Surahammar vinna matcher ens? Under förra säsongens grundserie + fortsättningsserie så vann Surahammar 3 av 34 möjliga matcher och man ser inte speciellt mycket bättre ut inför den här säsongen. Svårt att se att man då ska vara favoriter en match.
  • Sura är ett lag som får försvara sig i princip i alla matcher. Nu kommer man förmodligen tänka att man kan spela ut mer och luckor kommer öppna sig i banan för Malung. Det är lite som att kasta sten i glashus.
  • Malung är rätt stora och checkar rätt högt och av vad jag sett av Surahammar så har de väldiga problem med ett just sådant spel. Malung bör få sina chanser idag.

Talar emot spelet

  • Är det någon match Surahammar ska ha hans att ta poäng i så är det väl mot de tilltänkta bottenlagen. Malung kommer harva på nedre halvan utan tvekan, men har dock svårt att se att man kan vara lika dåliga som Sura.
  • Rasmus Fahlander är en bra målvakt och kommer bli viktig för Surahammar. Han har visat i starten att han kommer hjälpa dem och förmodligen kommer han också kunna vinna åtminstone några poäng åt laget.

Som sagt, ett lag som aldrig vinner och som har varit kanske hockeyettans sämsta lag under många år. Hur kan dem bli favoriter? Det är lite svårbedömt med tanke på att vi är i starten av serien, men Malung bör vara klart bättre än Surahammar. Jag testar Malung att vinna inklusive övertid/straffar till oddset 1.86 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback