advert

St. Pauli - Nürnberg

31 oktober 2016 at 21:15 - Fotboll, Tyskland - 2. Bundesliga
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
1
0


Måndag innebär att det spelas en match i Bundesliga 2. Denna måndag spelas den på Millerntor-Stadion där bottenlaget St. Pauli tar emot Nürnberg. Gästerna är ett lag på uppgång och har en god chans att bygga vidare på sin vinstsvit.

St. Pauli ligger alltså sist i Bundesliga 2 med 5 inspelade poäng efter 10 matcher och senaste matchen man plockade poäng var i slutet av september när man mötte 1860 München (2-2). Men efter den matchen har det blivit 4 raka förluster och en målskillnad på 1-9, man är totalt iskalla. Det blir inte bättre att Bouhaddouz som är deras bästa målskytt (3mål) fortfarande är borta på grund av skada.

Det är inte bara offensivt det ser bedrövligt ut för St. Pauli, utan också defensivt. Även där beror det på att man har ett par avbräck. Backarna Gonther, Ziereis och Kalla är alla skadade. Den största förlusten är helt klart på kaptenen Gonther som har varit borta sedan vinsten mot Bielefeld (2-1) i omgång 4:a. Man har även mittfältarna Rosin och Dudziak på skadelistan.

Nürnberg var väldigt nära på att kliva upp i finrummet förra säsongen när man fick kvala mot Eintracht Frankfurt. Men det ville sig inte och man blev kvar i Bundesliga 2. Början av den här säsongen gick det även dåligt för Nürnberg. Man fick vänta ända tills omgång 7 innan man vann sin första match när man slog Bielefeld (3-1) och efter det har det bara blivit vinster. Det är även mot bra motstånd som Union Berlin (2-0), Hannover (2-0) och Karlsruher (3-0). Forwarden Burgstaller har smällt in 5 kassar på dessa 4 vinstmatcher, han leder också skytteligan på 8 mål.

Tyvärr har man defensiva avbräck till kvällens match, både mittbacken Bulthuis och mittfältaren Behrens är skadade och har inte följt med laget till Hamburg. Det kommer troligtvis bli Mühl och Leibold som får starta istället. Två unga spelare som gjort det helt ok när dem har fått chansen att spela. Men man får tillbaka sin offensiva mittfältare Mohwald, han har stått för 1 mål och 5 assist hittills.

Kommer Nürnberg ta sin 5 raka vinst? Det är mycket som talar för det, dock har man defensiva avbräck. Offensivt ser det riktigt bra ut man har 4 raka matcher med över 2 gjorda mål och alla viktig pjäser finns tillgängliga. Det är även de som kommer bli mitt spel, Nürnberg över 1,5 mål och jag testar en högre insats. Detta gör jag hos Expekt.

 
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback