Reklam

St Louis - Chicago

2 januari 2017 at 08:47 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 12:17 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Kvällens stora match i NHL är självklart utematchen och jippot mellan St Louis och Chicago. I grund och botten är rivaliteten mellan lagen inte speciellt stor, men på senare år är de nu stora divisionsrivaler.

St Louis ligger inför dagens match på tredje plats i Central Division och är hela åtta poäng bakom Chicago. Inför den här säsongen så måste jag säga att Blues såg rätt så starka ut och hade jag gissat på någonting innan säsongen startade så hade jag garanterat bytt plats på dessa lag i tabellen. Nu har man kanske inte riktigt fått det att stämma såhär i inledningen, men det har ändå sett aningen bättre ut de sista veckorna även om poängen kanske inte trillat in som dem velat. Laget man har på pappret är riktigt bra och man har jämna femmor som alla kan producera. Den stora stjärnan är självklart Vladimir Tarasenko och han har väl varit ganska ensam den här säsongen. På pappret är man bra, men man har haft problem med målskyttet och många har underpresterat helt enkelt. Man kommer bli bättre och i slutändan så kommer man garanterat vara bättre än vad man är för tillfället. Däremot så har jag personligen tyckt att lagets svagaste del är målvakterna. Jake Allen har jag på något sätt aldrig litat på då jag tycker han har varit alldeles för ojämn. Speciellt den här säsongen. Hans siffror är bara på strax över 90% och det är inte tillräckligt i NHL. Visst, har man över 90% så ska det vara godkänt för en målvakt, men snittet i ligan är klart högre och med tanke på att han spelar i ett defensivt väldigt starkt lag så måste han definitivt ligga högre om Blues ska lyckas. När det väl vankas slutspel så tror jag ännu en gång att St Louis inte kommer räcka till, trots att man år efter år räknas som en av de stora favoriterna. Till dagens match är det frågetecken för Schwartz och Yakupov.

Chicago hade inför säsongen ganska stor rotation i truppen och man fyllde istället på med lite yngre spelare som har lite mindre rutin. Med tanke på tappen av de rutinerade lirarna så trodde nog många att Chicago kanske skulle få lite av en mellansäsong, men utifrån vad dem presterat hittills så är dem minst lika bra nu som man var året innan. Om det sedan vill sig väl i ett slutspel är en annan femma, men för tillfället leder man sin division och är ett bättre lag än Blues. Ikväll möts man som sagt i ett av de årliga jippona i NHL och det är St Louis som har fördelen av hemmaplan, om det nu får räknas som en fördel då bortalagen har varit klart mer framgångsrika i dessa utematcher genom åren. Det tror jag dock är mer en slump än vad det är skicklighet. Det är mycket olika faktorer som spelar in i dessa matcher och man måste lära sig att anpassa sig om man ska lyckas på såna här matcher. Chicago har ett antal tillfällen redan och har många spelare som har spelat dessa typer av matcher förut till skillnad från spelarna i Blues som knappt har någon erfarenhet alls av utematcher. Tror jag läste någonstans att det endast är två stycken som spelar en utematch tidigare. Det är väl en av anledningarna varför jag tycker oddset på Chicago är mer tilltalande än oddset på en St Louis seger. Jag tror rutinen kommer att spela en roll helt klart. Chicago har bättre målvakter, oavsett vem dem ställer. Dessutom har man varit ett bättre lag än Blues den här säsongen. Oddset är spelbart på Hawks idag. Man saknar Hossa och Kruger till denna match.

Jag tror rutinen spelar stor roll idag och att Hawks stjärnor har avgjort utematcher tidigare. Mitt spel blir Chicago ML till oddset 2.10 hos ComeOn. Insatsen landar på 5 units.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback