advert

Skövde - Mariestad

4 oktober 2016 at 23:27 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Det är dags för årets första skaraborgsderby mellan hemmalaget Skövde och serieledaren Mariestad. Vi räknar med en tuff match där jag ändå håller det förväntade topplaget som favorit här och kommer också gå på den känslan.

Skövde har öppnat säsongen helt okej och har skrapat ihop totalt nio poäng på tre matcher. Det är väl helt okej med tanke på att man förmodligen kommer ligga strax bakom topplagen Mariestad och Borlänge efter 22 spelade matcher. Jag tror dock att Skövde kommer få kämpa in i det sista för att ta sig till allettan, även om jag i slutändan tror att man kommer att klara av det. De där nio poängen man har tagit hittills är väl också poäng man ska ta. Åkers hemma, Surahammar borta, Grästorp hemma och senast Enköping borta. Det är väl matcher jag tycker man ska ta poäng i allihopa. Det är lag som kommer komma på den undre halvan och det skiljer som sagt en hel del mellan toppen och botten i ettan. Nu kommer man få sin största utmaning den här säsongen och jag tror det blir en plump i protokollet direkt. Man har inför säsongen tappat ett par viktiga kuggar som bland annat Erkgärds, Persson-Riis och och en av västra seriens bästa backar Erik Rosén. Nog för att man värvat in ett par killar också, men tycker absolut inte de håller samma klass. Kändes även redan förra säsongen som att Skövde var lite påväg utför. Det kommer bli en hård kamp här, men håller som sagt Mariestad högre.

Mariestad då är ett lag som verkar ha tagit stora kliv från förra säsongen trots att man nästintill har kvar samma trupp. Lite kan väl bero på att man har en ung trupp som förra året var med mest för att växa som spelare, något som också verkar ha gett resultat. Man har ett par enskilda tapp, men man har också fått in ett par förstärkningar som stärkt upp laget ytterligare, bland annat Linus Pellfolk från Arboga som fick sitt stora genombrott på den här nivån under förra säsongen. Han har dessutom kommit igång nu lagom till serien startat efter en lite halvtrög försäsong. Man har startat med full pott och en målskillnad på 23-6 så jag får väl motvilligt erkänna att Mariestad verkar vara snäppet bättre än jag trodde. Nu får man väl dock visa att man ska fortsätta vara serieledare då det här kanske är säsongens första prov i tävlingssammanhang. Man har mött bra lag på försäsongen och gjort det bra i många matcher så ett derby mot Skövde ska inte vara några större problem. Man har en skada på bland annat Lins Engqvist, men det verkade inte som att man stördes särskilt av det senast när man körde över Lindlöven hemma med 6-2. Skövde borta blir ett test, men jag tycker definitivt att man ska vara favoriter i den här matchen.

Skövde blir ett mittenlag, kanske lite bättre. Mariestad kommer göra upp om seriesegern tillsammans med Borlänge. Mitt spel är rätt givet här alltså och kommer att landa på Mariestad att vinna under ordinarie tid till oddset 1.88 hos Unibet. Insatsen blir 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback