Reklam

Skellefteå AIK - Rögle BK

26 januari 2016 at 11:12 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Matchstart kl 19:00 Skellefteå Kraft Arena

Skellefteå jagar Frölunda i toppen och efter förlusten mot Karlskrona ligger laget 2 poäng efter serieledarna. En väldigt oväntad förlust mot ett lag man ska slå på bortaplan 10 dagar utav 10. Kan tänka mig att resan hem från Blekinge inte var alltför rolig. Sånt som händer och det är bara att studsa tillbaka och visa vilket lag som är Sveriges mest framgångsrika inom sporten.

Janne Pesonen har varit skadad sedan omgång 19 och förväntas inte komma tillbaka under grundserien. Synd då han med all säkerhet varit en av spelarna i toppen av poängligan och Skellefteås stjärnspelare. Att Skellefteå ändå gått så bra visar bara hur jämn och stark deras trupp är.

Rögle har haft en tuff säsong och bara lyckats ta 11 trepoängare och är ganska avhängda i kampen om kvalplatserna till slutspelet. Truppen består av unga spelare som har mycket potential men som verkar ha stannat något i sin utveckling. Det är egentligen bara backen Almen Bibic som har en utvecklingskurva på väg uppåt. En stor tvåvägsback med bra fysiskt spel som även gör det bra på offensiva blålinjen.

Matchen ikväll

Det är en tuff uppgift att möta Skellefteå på deras hemmaplan och Rögle är inte ett lag av rätt kaliber för att klara av den uppgiften. Skellefteå har bara tappat 12 poäng på hemmaplan samtidigt som Rögle har tagit 14 poäng på bortaplan.

Dessutom är Skellefteå revanschsugna och kommer ta sig an uppgiften på allvar. Det blir för svettigt för Rögle och min gissning är att matchen slutar 4-1.

Mitt tips: Vinst Skellefteå

Jag har spelet Skellefteå vinst med handicap -1.5 till ett odds på 1.64 hos 24hBet.com.

 
Feedback