Reklam

SJ Earthquakes - Colorado Rapids: (AH: -1,5) 1

Matchcenter
28 juli 2019 at 04:05 - Fotboll, USA - MLS
Earthquakes Stadium
27 jul 2019 at 22:40 (Uppdaterad 28 jul 2019 at 06:00) 27/07
12
0

MLS USA

Chance (1-X-2) including handicap: 62-0-38%
Spelvärde: 115,94%
Lägsta spelbara odds: 1,61
Units: 8/10
Hit/Miss: 3-1
Unibet Spela nu hos Unibet
San Jose har successivt lyckats få ihop ett allt mer samspelt lag ju längre säsongen pågått, och närmar sig stadigt tabelltoppen i sin conference. Colorado har varit bleka denna säsong, speciellt på bortaplan, och ligger näst sist i sin conference

Möjligtvis är jag personligen en aning tendendiös vad gäller denna rek, då jag skarpt gillar sättet som San Jose spelar på. Eller snarare sättet man vill och försöker spela på, och tillika lyckats med under större delen av sina matcher på sistone. För att beskriva deras spelidé så kan man föreställa sig en tv-sänd italiensk ligamatch, där bortalaget hör hemma i tabellens nedre del och ständigt spelar bollen i sidled, sidled, tillbaka till målvakt, sidled och sidled igen, för att börja maska efter ungefär 30 spelade min i förhoppning att få med sig 0-0 hem. Sedan tar man TV-apparaten och slänger ut den från ett hustak och skickar det återstående metallskrotet i en rekommenderad försändelse till den italienska ambassaden. 

För fotbollen "Quakes" spelar är av en helt annan "pedigree". Man ställer upp med en central anfallare, uppbackad av tre offensiva mittfältare bakom sig. (En av dessa mittfältare är för övrigt svensken Magnus Eriksson som brukar figurera i den centrala mittfältsposition, har fått spela i 20 av lagets 21 matcher och har en riktigt stark säsong bakom sig hittills. 

San Jose spelar alltså med fyra stycken tämligen utpräglat offensiva spelare, man brukar gilla att försöka skruva upp tempot, spela mycket på one-touch med kombinationer som nästan alltid syftar till att hitta ett spel vältajmat spel i djupled och därigenom såra motståndarens försvar. Vilket man förvånansvärt ofta lyckas jäkligt bra med, troligen tack vare ständiga intensivlöpningar från de sammansvetsade lagkamraterna. (Tilläggas bör väl att man även har hjälp av att många MLS har en fyrbackslinje där max tre stycken av försvararna klarar av samtidigt synkronisera en offsidefälla i form av rak backlinje)

Om San Jose kommer upp till sin normala nivå så lär Colorado få det riktigt jobbigt att hänga med i svängarna och den anstormning de lär kunna förvänta sig. 

Därtill bör tilläggas att Colorados klart starkaste anfallsvapen - forwarden Kei Kamara - har missat Colorados två senaste matcher pga skada och är tveksam till att kunna spel även denna match. 

Min bedömning är således att givet rådande förutsättningar så bör San Jose i normalfallet vinna denna match-up med en 2-3 måls marginal. 

  • 100 SEK freebet
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback