Reklam

Ryssland - Sverige: Båda lagen gör mål: Nej

Matchcenter
8 oktober 2020 at 18:15 - Fotboll, Träningsmatch, landslag
Halis Özkahya
6 okt 2020 at 15:18 (Uppdaterad 8 okt 2020 at 20:07) 06/10
33
0
Chans: 60%
Spelvärde: 117,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Det är en tuff och jämn match vi har att vänta på torsdag. Det är ingen prestigematch precis då det bara är en träningslandskamp, men ett perfekt tillfälle för lagen att se hur formen ser ut inför deras Nations League-matcher.
Talar för spelet
  • Minst ett av lagen har blivit mållöst i lagens sex senaste inbördes möten.
  • Spelet har gått in Sveriges sex senaste matcher.
  • Ryssland har hållit nollan i fyra av deras sex senaste hemmamatcher.
Talar emot spelet
  • Spelet har inte gått in i tre av Rysslands fyra senaste matcher.
  • Eftersom det bara är en träningslandskamp kanske fokuset inte är på topp hos lagen, vilket kan leda till fler mål.
  • Båda lagen har skickliga offensiva spelare.

Ryssland blev, precis som Sverige, tvåa i sin EM-kvalsgrupp och är således kvalificerat till EM 2021. Än så länge har de även gjort bra ifrån sig i Nations League där de har inlett med två raka segrar i grupp B3. Det är ett väl sammansvetsat landslag med flera skickliga individuella spelare. Däremot kommer inte Aleksandr Golovin, en av Rysslands bästa spelare, till spel på grund av skada.

Även anfallsesset Fedor Smolov har varit skadad på sistone och ser heller inte ut att vara tillgänglig mot Sverige. Där har ju Ryssland dock den pålitlige anfallaren Artem Dzyuba, där han på de nio inledande matcherna i ryska ligan har gjort sex mål och tre assist. På sina 1.96 cm utgör han även ett stort hot i luftrummet. Det är definitivt ett lag som de svenska spelarna ska se upp med, men faktum är att Ryssland har haft ganska svårt att göra mål mot just Sverige i tidigare möten.

Sverige vill hitta formen igen

Det är alltså tredje gången Janne Andersson ställs mot Ryssland under sin tid som förbundskapten. De två tidigare mötena var i Nations League 2018. Där slutade det första mötet 0-0 medan det andra blev en 2-0 seger hemma på Friends Arena. Janne Andersson verkar ha haft koll på det ryska anfallsspelet, det är således ett väldigt fint värde på oddset 1.95 att ett av lagen blir mållösa. Men de matcherna var ju trots allt för två år sedan och mycket kan hända inom ett landslag på den tiden. För på sistone är det Sverige som inte varit särskilt målrika. Visserligen har de ställts mot väldigt bra motstånd i Frankrike och Portugal, men två raka förluster utan ett mål framåt har det blivit.

I måndags kom även beskedet att Dejan Kulusevski inte kommer ansluta till landslagssamlingen då han sitter i karantän tillsammans med resten av Juventusspelarna. Trots att han inte riktigt slagit sig in i landslaget än är det fortfarande ett tungt offensivt tapp. Även anfallaren Sebastian Andersson har lämnat återbud på grund av en knäskada. Så båda lagen har några tongivande spelare borta inför torsdagens drabbning, men det är också två väldisciplinerade lag som har bra uppbackning på samtliga positioner. För att förhindra ännu fler skador inför de mer viktiga Nations League-matcherna kommer det nog vara en ganska försiktig tillställning i Moskva, därför är mitt speltips att båda lagen inte kommer göra mål.   

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!

Kommentarer

Feedback