advert

Real Sociedad - Barcelona

19 januari 2017 at 22:15 - Fotboll, Spanien - Copa del Rey
7 apr 2017 at 15:24 07/04
Copa del Rey rullar vidare under torsdagen med två nya matcher och jag tänkte rikta fokus mot den som utspelar sig på Anoeta mellan Sociedad - Barcelona. Hemmalaget vet att de måste ha med sig ett bra resultat till Camp Nou nästa vecka, och det tror jag innebär gasen i botten med stor underhållning. Vi satsar på mål!

Sociedad har stått för en mycket fin säsong så här långt då laget placerar sig på en 5:e plats i La Liga med klart häng på en CL-plats, endast två pinnar bakom Atletico Madrid. Laget hade heller inga större problem med att slå ut Villarreal i senaste omgången av Copa del Rey, detta efter 3-1 hemma och 1-1 borta på El Madrigal. Nu steppar vi upp motståndet en smula och för att detta ska gå vägen så tror jag att La Real behöver ha med sig runt 3-1 till returen på Camp Nou nästa vecka. Laget stod för en grym prestation senast Barcelona (1-1) var på besök så jag tror att man sätter upp ett liknande tempo här och hoppas på bättre utdelning när chanserna dyker upp. Offensivt ser det väldigt bra ut men defensivt så tycker jag inte att laget har samma fina kontroll längre. Det kan vi även se på de två senaste hemmamatcherna där Sociedad släppt in hela sex mål, detta mot Valencia (3-2) och Sevilla (0-4).

Kikar vi till skadelistan hos hemmalaget så saknade man Vela, Zaldua, Martinez, Mikel, Bergare och Agirretxe i senaste ligamatchen mot Malaga. Många defensiva avbräck på den här listan och det är givetvis inte optimalt mot Barcelona. Carlos Vela kan få klartecken till spel och det hade givetvis varit lite extra bra för överspelet, även fast man har fullgoda ersättare.

Barcelona har visat en ganska fin form på slutet då laget vände på cupsteken mot Athletic Bilbao (3-1), från 1-2 till 4-3, och även tvålade dit Las Palmas (5-0) ordentligt i senaste ligamatchen. Det offensiva börjar se riktigt bra ut igen och nyckeln till detta är givetvis Lionel Messi som varit väldigt het på slutet. Argentinaren är nu uppe i sju raka tävlingsmatcher med mål och dessutom så står han för en hel del assist ute på planen. Tillsammans med Neymar och Suarez så bildar man en trio som kan straffa ett allt för offensivt hemmalag här. Det såg verkligen inte bra ut i senaste mötet på Anoeta men jag tror att Enrique lärt sig något från den matchen och ser till att bollen levereras snabbare till dessa herrar nu. Den största skillnaden är dock att Iniesta finns med denna gång och där har Barcelona någon som kan göra skillnad på mitten genom att dra sin kille och skapa ytor, det saknade man fullständigt i ligamatchen mot Sociedad. Defensivt finns det dock en hel del kvar att jobba på för katalanerna som släppt in mål i 8 av sina 10 senaste bortamatcher.
Till detta möte så har Barcelona mittback Pique tillbaka efter lite vila i senaste ligamatchen. På skadelistan hittar vi målvakt Ter Stegen samt Rafinha som inte reser med till San Sebastian. Jag tycker vi kan sätta ett litet frågetecken på målvaktssidan då Jasper Cillessen inte stått särskilt många matcher den här säsongen.

Sociedad lär nog komma ut starkt här då man vill ha med sig ett bra resultat till returen och dessutom så fungerade det utmärkt senast att sätta hård press på Barcelona. Det kan innebära ett par mål framåt men samtidigt är gästerna varnade nu och med Iniesta i laget så tror jag på fina ytor för MSN framåt. Jag räknar med mål här och spelar därför en insats strax över medel på över 3 mål i matchen till 1.83 hos ComeOn.

/[email protected]
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback