advert

Real Madrid - Celta Vigo

18 januari 2017 at 22:15 - Fotboll, Spanien - Copa del Rey
7 apr 2017 at 15:24 07/04


Det ska spelas fotboll på Santiago Bernabeu under kvällen och det är kvartsfinal i Copa del Rey som gäller. Två offensivt skickliga lag som drabbar samman och det passar utmärkt till mitt spel i matchen.

Real Madrid har ett otroligt facit denna säsong men självförtroendet fick sig en liten törn i förra helgens ligamatch borta mot Sevilla (1-2), där man åkte på sin första förlust för säsongen. Det var annars ett Real Madrid som hade väldigt bra koll kan jag tycka men två sena mål från Sevilla innebar att marängerna fick vända hem mot huvudstaden utan poäng. Nu är det cupen som gäller och här har Zidane inte något större fokus. Han roterade friskt mot Sevilla i senaste cupomgångens matcher och han lär så även göra här. I backlinjen är det troligt att Danilo spelar från start på högerbacken och det ser jag som väldigt positivt för mitt spel. Han stod för en mycket fin nick, i eget mål, i cupmatchen mot Sevilla och är helt bedrövlig i det defensiva spelet. På mittfältet ser det ut som Zidane vilar Kroos från start i den här matchen och det tycker jag också är positivt, utan honom blir det sämre balans på mitten och svänger mer i själva spelet.
Kikar vi till hemmalagets trupp så saknas Carvajal, Pepe, Coentrao, Bale och James till den här matchen. Största avbräcket enligt mig är utan tvekan Carvajal, till stor del på grund av att Danilo troligtvis tar hand om högerbacken nu. Ronaldo vilades i senaste cupomgången mot Sevilla men finns nu med för att spetsa till det offensiva.
Celta Vigo har gjort det bra hittills denna säsong då laget placerar sig på en 8:e plats i La Liga och dessutom avancerat vidare i Europa League där Shakhtar väntar. Men nu är det Copa del Rey som väntar och Celta Vigo hade inte som helst bekymmer i förra omgången då Valencia besegrades med klara 6-2 över två möten. I det första mötet på Mestalla så visade Celta Vigo vilket kontringsskickligt lag man är och det hoppas jag att man kan visa även idag. Förvisso är motståndet ett helt annat nu och Celta Vigo är inte som bäst på bortaplan, men kikar vi på de 10 senaste bortamatcherna så har Celta Vigo gjort mål i 8 av dessa, laget har även fyra raka matcher mot just Real Madrid med mål framåt. Formen är på topp och med det sena avgörandet mot Alaves (1-0) senast så tror jag att de ljusblå reser till huvudstaden med gott självförtroende.

Tränare Berizzo har tagit ut en mycket stor och stark trupp till den här matchen där samtliga nyckelspelare finns med. Han ställde upp med en stark startelva i bortamötet mot Valencia och lär så även göra här. Vi stryker endast Beauvue samt Orellana vilket inte är några avbräck.

Real Madrid visade upp ett väldigt offensivt spel i cupmatcherna mot Sevilla och det tror jag att vi bjuds på även här. Hemmalaget kommer tåga framåt och med den offensiv man har så tror jag absolut inte att man blir nollade här. Men jag tror även att ett kontringsskickligt Celta Vigo kommer hitta nätet och spelar därför på att båda lagen gör mål i matchen. Unibet erbjuder 1.77 för spelet och vi kastar in en insats strax under medel.

/[email protected]
  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback