Reklam

PSG - Lyon

10 februari 2016 at 16:06 - Annan
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Tid: 21:05

Plats: Parc des Princes, Paris

Det är åttondelsfinal i franska cupen, Lyon får resa till Paris och spela på PSGs hemmaborg. PSG som redan är i final i ligacupen och leder ligan med 24 poäng har bara franska cupen kvar. Lyon har sparkat sin tränare och ersatt honom med Bruno Genesio, både spelet och resultaten har varit bättre sedan dess.

PSG vann senast klassiker mötet mot Marseille där vår favoritsvensk Zlatan Ibrahimovic storspelade och lyckades få bollen i mål en gång och serverade Angel Di Maria. Med en komfortabel ledning i ligan och redan final klara i ligacupen kommer PSG ställa upp med bästa elvan idag. Dels för att kunna få en veckas vila inför Champions League matchen på tisdag mot Chelsea och för att försöka få spelarna komma igång på riktigt. Mycket av snacket har varit att PSG är för bra för Ligue 1 och kommer få det tufft i Europa. Därför är en cupmatch mot ett revanschsuget Lyon perfekt tillfälle för att få upp intensiteten.

Det har snackats om ett bråk mellan David Luiz och tränaren Laurent Blanc. Efter en smäll ville Blanc byta ut Luiz för att inte riskera men Luiz vägrade. Vid sidlinjen stod Marquinhos färdig för att göra sitt inhopp som aldrig blev av. Frågan är vem av dessa två startar och om Blanc vill visa vem som bestämmer och petar Luiz helt från matchen.

Lyon har vunnit två matcher på raken och lyckats klättra upp till sjätteplatsen i Ligue 1. Mot Rangers blev både Rafael och Aldu Kalulu skadade och missar därmed matchen. Genesio sa inför matchen att om PSG spelar som man gjort mot Marseille så är man omöjliga att slå. Han var dessutom inte heller så glad över att man möter PSG för fjärde gången den här säsongen borta. Man har inte lyckats vinna mot PSG på Parc des Princes sedan 2012 och med den formen PSG har ser läget inte ljusare ut för Lyon.Matchoddset är alldeles för lågt på PSG, endast 1,36. PSG bör vinna denna match för att kunna vila sina spelare i helgen. Så med bästa elvan där både Zlatan och Di Maria på topp kommer man garanterat få dit några bollar. Samtidigt har PSG släppt in mål på fyra av de fem senaste hemma matcherna. Hos Bet365 hittade jag spelet "PSG vinner och båda lagen gör mål" för 2.75 och det är det bästa spelet enligt mig idag.

Matchen sänds inte på TV men oroa er inte. Aftonbladet gör som några gånger förr och visar matchen gratis på sin hemsida.
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback