Reklam

Portugal - Sverige: Under 2,5 Mål

Matchcenter
14 oktober 2020 at 20:45 - Fotboll, Europa - Nations League - Nations League A
Estadio Jose Alvalade    Srđan Jovanović
12 okt 2020 at 19:22 (Uppdaterad 14 okt 2020 at 22:39) 12/10
47
0
Chans (över-under): 35-65%
Spelvärde: 122,20%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Units: 7/10
Hit/Miss: 3-0
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Det har gått väldigt tungt för Sverige i Nations League-gruppspelet. Läget kan även förvärras nu när Sverige ska ställas mot de regerande Europamästarna Portugal på bortaplan. Vi kan nog räkna med ett mer defensivt tillbakadraget Sverige på onsdag.
Talar för spelet
  • Portugal har bara släppt in ett mål på deras sex senaste matcher.
  • Det har blivit under 2.5 mål i Portugals tre Nations League-matcher.
  • Sverige kommer nog satsa mycket på riskminimering med tanke på deras position i gruppen.
Talar emot spelet
  • Det har blivit över 2.5 mål i Sveriges två senaste matcher.
  • Portugal har väldigt bra offensiva spelare.
  • I tre av Portugals fyra senaste hemmamatcher har det blivit över 2.5 mål.

På onsdag är det dags för de sista matcherna av Nations League att spelas innan klubblagsfotbollen drar igång igen. För Sveriges del handlar det bara om att börja plocka poäng för att undvika nedflyttning från A-divisionen. Sverige har nämligen åkt på tre raka förluster där Frankrike, Portugal och Kroatien har stått för motståndet. Nu på onsdag blir det alltså Sveriges andra möte mot Portugal i gruppspelet. Det första mötet på Friends Arena slutade med en 2-0 vinst för Portugal. Matchen var ändå rätt så jämn ända fram tills Gustav Svensson blev utvisad i slutet av första halvlek.

Med tanke på Sveriges position i gruppen krävs det mer än bara en "jämn match" i mötet på Estadio Jose Alvalade. Det måste åtminstone bli ett kryss, för skulle Kroatien ta poäng mot Frankrike blir det en rejäl uppförsbacke för blågult. Hur kommer Sverige ta sig an det försvarsstarka Portugal?

Portugal med sex raka utan förlust

Medan Sverige har haft stora problem i gruppspelet har Portugal gått som på räls. På deras tre matcher i gruppspelet har de två vinster och ett kryss. Totalt sett har de gått sex raka matcher utan en förlust. I Nations League har de även bara släppt in ett mål också vilket är väldigt imponerande. Redan när Portugal vann EM 2016 kunde man se att de var ett lag som inte fuskade i det defensiva arbetet. Ruben Dias, som nyligen blev klar för Manchester City för drygt 700 miljoner kronor, lär vara en mittback som Portugal kan förlita sig på i många år framöver.

Men man får heller inte glömma vilken kvalité de har offensivt också. Exempelvis Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Joao Felix och förstås Cristiano Ronaldo. Det är ett lag som är bra över hela banan och som Sverige säkerligen kommer ha problem med. Men blir det en liknande matchbild som det var i det första mötet har Sverige definitivt en chans, men det lär inte sprudla av målchanser. Kanske inte från Portugals håll heller då deras två senaste matcher har slutat 0-0. Hur som helst är det två defensivt starka lag som ställs mot varandra, vilket är anledningen till att mitt speltips är att det blir under 2.5 mål.

  • 100% upp till 500 kr i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel

Kommentarer

Feedback