Reklam

Östersund - Piteå: 2

17 januari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
15 jan 2018 at 14:01 (Uppdaterad 17 jan 2018 at 21:52) 15/01
130
0

Allettan Norra

Chans (1-X-2): 25-20-55%
Spelvärde: 107,25%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
I allettan norra så visades det i helgen vilket lag som är bäst i serien och vilket lag som också säkerligen är hela hockeyettans bästa lag. Att det gick så enkelt är dock en liten gåta, men man var överlägsna Västerås bland annat och Piteå som jag pratar om bör ha toppchans igen till tre nya poäng.

Innan allettan startade så var Västerås favoriter till att plocka hem serien och Piteå skuggade bakom. Jag var helt inne på Piteå och det känns som att de flesta också kanske börjat insett det nu. Västerås är ett grymt lag utan tvekan, men Piteå är bättre. Västerås odds har en tendens att sättas mycket pågrund av deras namn och inte hur de spelar. Nu ska man inte frånta dem att dem spelat mycket bra under hela allettan och hade inför matchen mot Piteå bara släppt in fyra mål. Emot Piteå blev det efter matchen dubbelt så många då man förlorade med 4-0. Piteå leder nu på 19 poäng och har alltså plockat 19 av 21 möjliga. Endast en förlust på straffar mot Skövde i en match som de säkerligen helst vill glömma. I övrigt så har det återigen varit prickfritt och man visade Västerås och hela hockeyettan att man är ett lag som förmodligen kommer ta sig till kvalserien och kanske tillochmed ännu längre. Nu åker man till Östersund för en tuff bortamatch och det blir inte lätt, men på något sätt så känns Piteå bara snäppet före alla andra och även om jag tror att den här matchen blir tight så känns oddset klart spelbart. Jag tror man gör vad man ska, spelar av matchen som vanligt och åker sedan hem med tre nya poäng. De är kanske inte ett lag som går och vinner matcher med 4-5 mål hela tiden, utan man gör det man ska och motståndarna orkar helt enkelt inte med. Östersund är bra och jag tror dem hamnar på övre halvan i tabellen, men inget lag ska i längden rå på Piteå.¨

Talar för Piteå

  • Laget är komplett rakt igenom. Man har offensiv spets, ett bra grundspel och grovjobbare som gör jobbet när det behövs.
  • Man har en grym förmåga att spela av matcher. Nu blev det visserligen en liten plump mot Skövde, men annars har man varit otroligt bra på detta under hela säsongen. Man vinner ofta med ett-två mål, men trots att motståndarna jagar för att komma ikapp så kommer de aldrig riktigt nära.
  • Alla trodde på en riktigt tuff drabbning i Piteå i helgen när Västerås var på besök, men 4-0 till hemmalaget var siffror som lika gärna kunde blivit 6,7-0 om det inte varit för Marcus Dahlbom i Västeråskassen. Är man fullständigt överlägsna Västerås, ja då ska man slå Östersund också, även om det är på resande fot.

Talar emot spelet

  • Inställningen har inte varit något problem för Piteå under hela säsongen, men efter att ha varit fullständigt överlägsna ett av hockeyettans bästa lag så kan jag ganska säkert säga att de har lite ”vattenskalle” för tillfället. Livsfarligt och det gäller för dem att lägga den matchen bakom sig och starta om som man brukar.
  • Östersund är starka hemma. Även fast man haft svårt för Piteå genom alla åren så är det någonstans man har en chans så är det på hemmaplan.

Jag tror inte på någon springande lätt seger för Piteå här, men jag tror man gör det man ska som vanligt och man vinner med 2-3 eller 2-4. Det känns fullt rimligt och oddset på nästan två gånger pengarna känns okej. Jag testar Piteå att vinna under ordinarie tid.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback