advert

Örnsköldsvik - Östersund: 1

19 november 2017 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
18 nov 2017 at 19:00 (Uppdaterad 19 nov 2017 at 18:16) 18/11
67
0

Hockeyettan Norra

Chans (1-2): 50-50%
Spelvärde: 110,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-2
Unibet Spela nu hos Unibet
På söndagseftermiddagen tar Örnsköldsvik emot Östersund i en match som gäller väldigt mycket. Hemmalaget har bara fem poäng ner till jagande Asplöven under strecket och en vinst mot Östersund skulle komma väldigt lägligt. Östersund är bra, men på resande fot är man klart mer sårbara.

Örnsköldsvik spelade vi emot när man slog Piteå hemma med 2-1. Man var stundtals utspelade, men lyckades ändå få med sig tre poäng. Örnsköldsvik var ett av lagen som absolut skulle till allettan, men starten av serien var oerhört tung. Man har dock rest sig de senaste veckorna och segern mot Piteå vara bara en av många. Formen här är en viktig del i detta spel. Östersund har också varit bra, men Örnsköldsvik har varit galet imponerande på slutet faktiskt. ÖIK är också riktigt bra under vissa stunder, men det känns även som att de är väldigt ojämna i sitt spel. Hemma i Östersund är man starka och just nu seriens bästa hemmalag. Däremot så är man inte lika vassa på bortaplan och det är väl också det som gör att jag kommer välja Örnsköldsvik idag när de också är i sådan superform. Lite av den senaste tidens framgång kan man väl också tillägna målvakten Michal Zajkowski som varit otroligt stabil. Från att i början varit en riktig flopp har han nu växt till sig och varit en av de bästa i serien sista tiden. Det är klart Östersund är et bra lag, men att man ska vara såhär stora favoriter är helt fel enligt mig.

Talar för Örnsköldsvik

  • Formen. Östersund har också en helt okej form, men Örnsköldsvik är just nu seriens överlägset formstarkaste lag. Sju raka segrar med en imponerande statistik på det.
  • Hemmaplan. Ö-vik har tagit ganska mycket poäng hemma, men inte några direkta storsegrar. Det som såklart dock är bra här är att Östersund är klart svagare på bortaplan jämfört med vad man är hemma i Östersund.
  • Örnsköldsvik har underpresterat. Skrev tidigare om att de kanske inte är så bra som många trodde och lite kanske det ligger i det, men samtidigt så är man klart bättre än vad man var i början för det var dåligt. Nu har man visat att man kan lira och minst sagt är en het utmanare till en plats i allettan igen.
  • Målvaktssidan talar väl ändå för Örnsköldsvik tycker jag. Zajkowski är en bra målvakt på den här nivån och har ryckt upp sig sedan inledningen. Juel och Hjälm är bra, men har inte samma högstanivå som Zajken.

Talar emot spelet

  • Det är två jämna lag där jag egentligen inte blir förvånad vare sig det blir en etta, kryss eller tvåa. Så pass jämnt är det. Däremot oddsen tycker jag blivit aningen skeva här.
  • I grunden så håller jag nog ändå Östersund som det lite starkare av dem två, även om det inte skiljer mycket.

Jag tycker ändå väldigt mycket talar för Örnsköldsvik i en sån här match. Visst, det är väldigt jämnt och kommer garanterat bli det också. Känner ändå att oddsen inte sitter som dem ska och det borde vara helt jämnt här. Jag testar Örnsköldsvik inklusive övertid/straffar hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback