Reklam

Örebro HK - Karlskrona HK: 1

Matchcenter
6 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
6 mar 2018 at 07:24 (Uppdaterad 6 mar 2018 at 23:10) 06/03
87
0
Chans (1-X-2): 60-15-25%
Spelvärde: 114,60%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 5-0
Betfair Sportsbook Spela nu hos Betfair Sportsbook
Tre omgångar återstår och det är en riktig rafflande avslutning som sker i den Svenska Hockeyligan. I kampen kring strecket om negativt kval kan Örebro vid seger över Karlskrona skicka Blekinge-laget till kvalspel.

Fyra poäng skiljer inför mötet mellan Örebro - Karlskrona. Det återstår nio poäng att spela om och Karlskrona måste ta minst fem poäng mer än Örebro. (för dålig målskillnad vid samma poängantal) Förutsättningar för gästerna är glasklara men insatsen senast mot Rögle eller säsongen i sig gör att inte mycket bådar för en bortaseger.

Vad talar för:

► Defensiven och målvaktsspelet är hittat hos hemmalaget. E. Kilpeläinen har klivit fram som den matchvinnare han var tänkt inför säsongen. Mot Växjö räddade han trettiofyra skott och var sånär att rädda poäng åt sitt lag.
Mot Färjestad senast räddade han tjugofyra skott och var en bidragande orsak til att närkingarna bröt förlustraden och tog en eftertängtad trepoängare. Örebro har bara släppt tre mål på dom två senaste matcherna.
► Karlskrona är under isen. Jag är skeptisk på att laget ens själva tror att undvika kvalspel är möjligt. Efter att lyckats besegra Rögle i första mötet i back to back var returmötet helt under isen. Laget förlorade med 2-6 på hemmaplan och visade varför laget ligger där man ligger. Spelschemat som Karlskrona har kvar gör att spelarna säkerligen inte är inställda på annat än kvalspel. (Frölunda och Skellefteå återstår)
► Trender är till för att brytas. Örebro går in till matchen för att bryta två trender. Först att ta första hemmasegern efter sju raka förluster. Den andra är att besegra Karlskrona för första gången den här säsongen. Tre förluster är tre för mycket och taggtråden lär ätas tidigt för att ta revansch sist laget från Blekinge gästade. 
► Karlskrona's bortaspel. Det är ett av SHL's svagaste och Karlskrona har bara tagit poäng i åtta av tjugofyra bortamatcher. Laget har enbart lyckats vinna sex av dessa matcher. 
Föga oväntat är Karlskrona seriens trettonde bästa bortalag.
Den absolut största svagheten på bortaspelet är målskyttet. Med fyrtiotre mål framåt gör Karlskrona inte ens två mål i snitt per bortamatch.

Vad talar emot:

► Örebro ligger där man ligger på grund av uteblivet fullföljt arbete under hela matcher. Laget har svårt att hålla ihop spelet i sextio minuter och har haft det väldigt lätt att falla ihop som korthus under säsongen som varit.
► Karlskrona kommer ändå försöka vara desperata och med sitt försvarsspel får inte Örebro gå i fällan och bli bortkontrade utan måste vara disciplinerade och fullfölja sin matchplan. 
► Fyra raka förluster mot Karlskrona. Ja så illa är Örebro's facit i inbördes möten och anmärkningsvärt är att laget har blivit poänglösa i samtliga möten.
Vi får backa banden till den 25 januari 2013 i Hockeyallsvenskan innan Örebro tog tre poäng mot Karlskrona. Det har gått tolv möten sedan dess.

Behrn Arena och Örebro gör allt för att bli fylld. Det är kanonpriser på ståplats och det väntas mycket publik inför denna viktiga streckmatch.
Går resultaten imorgon Örebro's väg är SHL-kontraktet i stort sett säkrat. (bättre målskillnad än både Mora och Karlskrona)
Ett hungrigt hemmalag som suktar efter trepoäng på hemmaplan i vad som är säsongens näst sista hemmamatch.

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Världens största spelbörs
  • Även poker & casino

Kommentarer

Feedback