Reklam

Örebro HK - Färjestad: 2

Matchcenter
18 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
17 okt 2018 at 20:24 (Uppdaterad 18 okt 2018 at 21:19) 17/10
104
0
Chans (1-X-2): 30-22-48%
Spelvärde: 117,60%
Lägsta spelbara odds: 2,08
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-6
Betser Spela nu hos Betser
Ett kortare uppehåll har ägt rum i SHL för spel i Champions Hockey League. Både Örebro och Färjestad har därmed vilat sedan i lördags och vi kan snacka om utvilade lag som äntrar isen.
Färjestad har nu gjort två kanonmatcher på raken. Vänder det nu?

En snöplig uddamåls förlust mot Frölunda senast med 3-4 och dessförinnan en stark insats borta mot Mora, men trots upphämtning 1-3 till 3-3 förlorade Färjestad efter straffar. 
Formen och spelet hos värmlänningarna är klart mycket bättre och det är en tidsfråga innan det lossnar ordentligt och mot Örebro passar det ypperligt.

Vad talar för Färjestad:
► Formen hos hemmalaget. Det hårdsatsande på värvningssidan Örebro har inte alls fått det lyft som närkingarna förväntade sig den här säsongen. 
Laget har nu tre raka förluster och har bara gjort två mål på dessa tre matcher. Det trots ok motstånd på andra sidan. Malmö 1-5, Rögle 0-2 och HV 71 1-3. Det är något som inte klaffar hos hemmalaget och tränaren N. Sundblad sitter nog inte helt säkert.
► Spelet är på uppgång hos gästerna. Allt började med en fenomenal insats mot serieledande Linköping och seger med 3-0. Nu har laget trots ett väldigt bra spel och god målskörd två raka förluster. Färjestad spelar enklare och dom tilltänkta poänggörarna börjar levererar samtidigt som harmonin är god i laget.
► Örebro är iskalla i Behrn Arena. Laget har spelat tre hemmamatcher och har en seger efter övertid. Annars har det blivit två förluster mot Malmö 1-5 och mot Djurgården med hela 2-8. 6-15 i målskillnad visar tydligt att spelet på hemmaplan än så länge inte passar Örebro.
► Färjestad har fördel historiskt mot Örebro. Två av fyra segrar över laget förra säsongen och målskyttet var verkligen värmlänningarnas styrka när Örebro stod för motståndet.
Med en svagt försvarsspel hos hemmalaget och målvakter som inte levererar mot ett Färjestad som har gjort tre mål i tre raka matcher kommer passa mot ett halvhjärtat försvarstänk.

Vad talar emot:
► Färjestad är lika oheta som Örebro är på hemmaplan fast på bortaplan. Ett poäng på fyra bortamatcher och laget har förlorat mot Malmö, Luleå, Mora och Timrå. Iskall offensiv med ynka fyra mål gjorda på dessa fyra matcher.
► Trots stark back uppsättning och bra målvakter har Färjestad inte alls levererat i försvarsspelet. Målvakten M. Svensson har säkerställt att laget inte förlorat med större siffror, men med hela 19 insläppta mål på åtta matcher är sjätte flest i serien och en tolfte plats imponerar inte tabellmässigt.

Topptippade Färjestad är på uppgång. Laget trampar motflyt och mot Frölunda var laget värda ett bättre öde då det till stor del var klar hemmadominans.
Nu står Örebro för motståndet som har en svag form, ett spel som inte klaffar och är ett lagbygge som grundas i pengar istället för grundtanke. Det ska passa värmlänningar i detta rivalmöte.

  • Pengarna tillbaka vid 0-0
  • Stort fokus på Premier League
  • Snygg sajt

Kommentarer

Feedback