advert

Olofström - Vänersborg: 2

14 januari 2018 at 17:00 - Hockey, Sverige - Division 2
11 jan 2018 at 15:03 (Uppdaterad 15 jan 2018 at 13:43) 11/01
113
0

Alltvåan Södra

Chans (1-X-2): 42-20-38%
Spelvärde: 123,50%
Lägsta spelbara odds: 2,63
Units: 5/10
Hit/Miss: 2-1
NordicBet Spela nu hos NordicBet
På söndag är det dags för ett tungviktsmöte i den södra alltvåan. Vänersborg förlorade endast fyra matcher under grundserien och får ses som ett av de starkaste i alltvåan. Trots det har man startat med två förluster och nu är det läge att studsa tillbaka. Tredje gången gillt?

Olofström kom trea i den ena grundserien, men var ganska långt efter både tvåan Kalmar och ettan Mörrum. Mittskiktet i den serien är jämn och det krävs lite marginaler på sin sida och det hade Olofström. Man kan stoltsera med en vass offensiv och gjorde hela 92 mål på 22 spelade under hösten. Det får anses vara väldigt starkt. Man har en bred trupp där många kan producera och har under uppehållet också fått in två nya kanadicker som även dem ska hålla bra klass och hjälpa dem framöver. Dock tror jag avbräcken Mikko Luomala och Kari Sihvonen är tunga för laget då det är två riktigt bra spelare. I vilket fall är man ett bra lag, men nog har man blivit för stora favoriter här. Vänersborg är även dem ett riktigt bra lag. De kom tvåa i sin serie som kanske överlag får anses som lite svagare, även om topplagen fortfarande håller riktigt bra klass. Jag trodde Vänersborg skulle vinna serien på förhand och har man bara fyra förluster under ordinarie tid i en grundserie så borde man ha haft en bra chans, men Borås lyckades ha en lite bättre målskillnad. På pappret är man dock starka och jag tycker man ska är minst lika starka som Olofström. Man är riktigt bra framåt, men är som Olofström litegrann och har sin akilleshäl defensivt. Det känns dock som att man ligger snäppet före Olofström på backsidan och bör ha god chans att ta sin första seger. Oddset är alldeles för högt.

Talar för spelet

  • Olofströms defensiv är verkligen inget som talar för dem. Trots att man kom på plats tre i grundserien så släppte man in otroligt många mål. 81 mål fick man plocka ur egen kasse och med det så var man som sagt tredje sämst i grundserien.
  • Vänersborgs offensiv är inte mycket sämre den. Man har fyra bra femmor där två av dem ska stå för produktionen framåt och två av dem är det lite mer ”gnuggarstuk” på. En bra balans och Vänersborg känns vassare som lag rakt igenom.
  • Backsidan känns starkare hos Vänersborg. Med pjäser som rutinerade Ryan Wiley och otroligt spelskicklige Jacob Bertillsson så har man det bra ställt. Mycket mål bakåt, men Vänersborgs backar finns det klart mer spets hos.
  • Båda lagen har mött Mörrum som kanske är seriens bästa lag och fått stryk med liknande siffror. Vänersborg hade mer att sätta emot än Olofström och det känns också som att Vänersborg är lite starkare i grunden.

Talar emot spelet

  • Visst är Vänersborg även starka på resande fot, men Olofström är riktigt bra hemma. De har tagit 27 av 33 möjliga poäng där och enda förlusten under ordinarie tid har kommit emot Mörrum då man förlorade med 2-7. Som sagt, det är ett starkt hemmalag.
  • Är det någonstans Vänersborg kanske skulle behöva förstärka så är det på målvaktsposten. Av det jag sett så kommer Anton Ekberg behöva prestera på topp för att detta ska gå vägen.

Jag tycker väl det är två ganska jämna lag, men det känns som att Vänersborg är snäppet vassare på pappret. Bortaplan är såklart inget plus, men man bör ändå ha god chans att ta sin första seger i alltvåan här. Knapp fördel Olofström pågrund av hemmaplan. Vänersborg är dock bättre än tre raka förluster. Jag testar Vänersborg att vinna under ordinarie tid.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback