advert

Nybro - Vimmerby

11 november 2016 at 08:51 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
1
0


Ännu en viktig match kring strecket som skiljer lagen till allettan från fortsättningsserien när Vimmerby gästar Nybro. Hemmalaget har inte rosat marknaden på hemmaplan ännu och möter idag ett lag som fortarande kanske underpresterat en aning.

Nybro kommer in till fredagens drabbning med en nedåtgående form. Man har endast vunnit en av de fyra senaste matcherna och det är nu laget måste komma upp till den nivå man hade i början av säsongen om man nu ska få ett äventyr i allettan i mitten av december. Som jag skrivit tidigare om Nybro så har man ett bättre lag än man haft på många säsonger och man har faktiskt en god chans till allettan nu med tanke på starten man haft. Dock så måste man hitta den formen igen snabbt om de andra lagen inte ska springa ikapp. Jag tycker personligen att Nybro har överpresterat en aning och man har blivit för stora favoriter i hemmamatchen mot Vimmerby. Man får cirka 1.80 på en hemmaseger här och det tycker jag är alldeles för lite. Matchen kommer bli tajt och jämn då båda lagen kommer vara väldigt måna om poängen här. Nybro har också visat upp ett stabilare bortaspel än vad man gjort på hemmaplan. Det känns lite som att det är för att man försöker föra spelet mer på hemmabanan än vad man gör på resande fot och det verkar kanske inte spelarmaterialet klara av.. Man ska nog helt enkelt spela ett enklare spel som man gör på bortaplan. Nej, man är för stora favoriter här helt enkelt.

Vimmerby ligger på sjätte plats  i tabellen, bara två poäng bakom just Nybro på femte plats. På fredagen har man chansen att vid en vinst kliva om Nybro i tabellen och ta sig upp över strecket. Det kommer dock krävas smartness, men jag tror Nybros spel kommer passa Vimmerby alldeles utmärkt. Hemmalaget kommer säkerligen vara spelförande till en början i den här matchen och med tanke på Vimmerbys skridskostarka forwards så kommer det även här att bli en hel del lägen för bortalaget på det viset. Man skulle också spelat i lördags, men fick ställa in pågrund av ismaskinsproblem. Innan det så fick man äntligen lite islossning när man vann hemma mot Varberg med 8-3. Det är ingen seger som imponerar speciellt dock med tanke på att det är just Varberg, men ändå åtta mål framåt och kanske framförallt skönt för självförtroendet att få göra lite mål då dem haft lite svårt vissa matcher att hitta nätet. Jag tycker Vimmerby har underpresterat en aning. Man har ett ganska spännande lag på pappret och tillskottet av Jakob Karlsson för ett par omgångar sedan har verkligen lyft laget. En bra spelare som har haft det tungt i hockeyallsvenskan sedan han lämnade Vimmerby för två säsonger sedan. Han kan vara den spelare som är skillnaden mellan allettan eller inte. Vimmerby har revansch att utkräva efter 1-3 förlusten hemma mot Nybro. Jag tycker man har goda chanser att ta poäng här.

Nybro må vara favorit, men jag tycker Vimmerby är ett bättre lag i grunden och ska ha goda chanser till minst en poäng denna afton. Mitt spel blir blir alltså Vimmerby X2 till oddset 1.78 hos Unibet. Imsatsen blir 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback