Reklam

Nybro - Boden: 2

1 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
1 mar 2018 at 11:51 (Uppdaterad 1 mar 2018 at 22:37) 01/03
216
0

Playoff till hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 51-49%
Spelvärde: 112,21%
Lägsta spelbara odds: 2,04
Units: 5/10
Hit/Miss: 1-2 OT
Betsson Spela nu hos Betsson
Torsdagskvällen bjuder på playoff mot hockeyallsvenskan där Nybro och Boden möts i en av matcherna. Nybro har seglat upp som favorit, men känslan från mitt håll är att Boden är bra och med spelare tillbaka så har man bra chans.

Nybro gjorde en stark grundserie i höstas där man slutade trea i den tuffa söderserien. När man väl kom till spel i allettan så märktes det ganska tydligt att Nybro var lite för tunna. Något som jag känt under hela säsongen. Man är såklart ett bra lag för man är ändå i playoff, men längre än matchserien mot Boden har jag svårt att se dem gå. I allettan slutade man på plats sju med bara 21 poäng. Deras stora styrka är såklart defensiven, vilket det varit hela säsongen. Framåt har man haft det jobbigt att få in poucken i vissa lägen och det syntes som sagt tydligt i allettan där man bara gjorde 46 mål framåt. Jag tror inte att Bodens sätt att spela ishockey kommer gynna Nybro speciellt mycket just med tanke på att Nybro kan vara så ineffektiva ibland. Boden avslutade allettan genom att slå seriesegrarna Borlänge med 5-2 hemma, trots att man hade enorma skadeproblem. Insatserna på slutet har varit blandade helt klart, men det beror som sagt mycket pågrund av det skadeläge man haft. Det har väl varit det som oroat till den här matchen ifall de fått tillbaka några spelare och det är just precis vad man fått. Boden har ett brett lag sedan innan och med ett par extra killar tillbaka så är man ett bättre lag än Nybro enligt mig. Det kommer bli tight, men jag anser ändå att Boden är bättre om man ser till truppen.

Talar för spelet

• Framförallt att Boden fått tillbaka ett helt gäng med spelare till den här matchen. Bland annat viktiga backarna Kim Johansson och Tommy Wargh. Dessutom ett par forwards som brukar kunna vara kreativa framåt.

• Tror inte heller att Bodens sätt att spela passar Nyrbo speciellt bra. Boden är tighta bakåt och spelar fysiskt. Man kommer ge Nybro minsta möjliga tid och ett normalt sett ganska uddlöst Nybro kommer få svårt att göra mål.

• Även fast Boden haft ett gäng med skadade spelare så känner jag att man har ganska bra form ändå. Visst, blandade resultat, men med tanke på vilka som saknats så borde man inte haft en chans i vissa matcher. Boden kan mycket väl ta sig längre än playoff två.

Talar emot spelet

• Nybro är ett starkt hemmalag. Det har man alltid varit. De brukar vara spelförande, skapa mycket lägen och skapa ganska hårt tryck runt motståndarnas kasse.

• Boden har på pappret ett bra lag, men har också svårt att få in puckarna ibland. Det kommer vara tight där väldigt små marginaler kommer vara avgörande.

Jag tror det här kommer bli superjämnt idag, men känslan är att Boden kommer ta det här i antingen två eller tre matcher. Hoppas bara man klarar av att hantera pressen idag. Jag testar Boden inklusive övertid/straffar till oddset 2.29 hos betsson

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback