advert

Novara - Spal

5 november 2016 at 16:00 - Fotboll, Italien - Serie B
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04


Ett offensivt Novara tar emot ett annat offensivt lag i Spal och jag tror hemmalaget kommer få bra med utdelning här. Spal har dessutom defensiva avbräck som man inte skojar bort. Novara lär köra på som vanligt på hemmaplan!

Hyfsad form för Novara just nu med 3 segrar och 2 förluster på de 5 senaste matcherna. Segrarna kommer alla i hemmamatcher och förlusterna i bortamatcher. Man är vanligtvis hemmastarka vilket man visat denna säsong också. Men de 3 senaste hemmasegrarna har alla slutat med 1-0, fast om vi ska vara ärliga så har man haft en hel del otur då man förtjänat klart mer än så i alla matcher. Verkar som motståndarna har målvakter som gör säsongens match mot just Novara på bortaplan, den trenden lär inte fortsätta hela säsongen. Tränare Boscaglia är ju en offensiv coach och vi lär vi så ett offensivt hemmalag här igen.

Man får tillbaka backen Mantovani här vilket är ett plus för hela laget. Samtidigt så är det en bra trupp som är uttagen och man har en väldigt bra offensiv i laget. Någon gång måste det bara lossna mer för detta Novara kan jag tycka.

Bortalaget Spal är nykomlingar denna säsong och man har gjort det bra än så länge. Formen är rätt bra också med 4-1-1 senaste 6 matcherna och man spelar en underhållande offensiv fotboll som lönat sig mot många lag. Tror dock det kan bli självmord här mot ett annat offensivt skickligt lag. Men det som är säkert är ju att Spal inte lär parkera någon buss vilket gör att det kommer bli rätt mycket fram och tillbaka i den här matchen vilket helt klart gynnar ett lag som Novara som annars mest fått möta lag som försvarat sig väl på sistone på hemmaplan. Man är dessutom lite sämre på resande fot och det är en tuff match detta.

Att man sedan har två tunga defensiva avbräck här gör inte saken lättare. Vi stryker mittbacken Cremonesi och centrale mittfältare Lazzari här. Båda är de som spelat flest minuter denna säsong av alla spelare så det är som sagt två riktigt tunga avbräck defensivt. I övrigt en fin offensiv i laget, så räknar med att man inte går in för att säkra 1 poäng eller liknande. Ska även sägas att man saknar viktige mittfältaren Schiavon som varit borta hela säsongen men som hade varit ordinarie trots allt.

Novara är ett hemmastarkt lag och som trivs på sitt konstgräs. Man har fått oförtjänt dålig utdelning och tror det lossnar här mot ett offensivt spelande Spal med defensiva avbräck. Novara över 1.5 mål till 2.20 spelas med en högre insats hos Expekt. Avanti Novara!
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback