advert

New York Rangers - Columbus Blue Jackets

1 februari 2017 at 02:00 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 15:25 07/04


NHL återuppstartar efter ett par dagars uppehåll för säsongens All Star matcher och uppvisningar. Nu är mer än halva säsongen spelad och det är nu lagen verkligen kommer börja skiljas åt. Den stora frågan är om överraskningslaget Columbus Blue Jackets kommer fortsätta överraska eller är deras succé period över? En tuff match väntas på Manhattan i Madison Square Garden.

New York Rangers gick på lite ledighet med en förlust i bagaget. Det blev en snöplig 0-2 förlust hemma mot Philadelphia Flyers. Förlusten grundlades i den tredje perioden när Flyers gick från 0-0 till ledning 2-0 under drygt tre minuter.
Förlusten bröt en tre matchers lång segersvit för Rangers och laget har fem segrar på dom tio senaste matcherna, 5-5-0.

I tabellen för Eastern Conference finns alla möjligheter att göra en bra slutplacering. I dagsläget efter fyrtionio spelade omgångar finner vi åt Rangers på plats fem med sextiotre poäng och det är bara fem poäng upp till tvåan och motståndarna Columbus Blue Jackets. Neråt i tabellen är det lika lång till närmsta lag som det är till tabelltvåan. Det vill säga fem pinnar till sexan Ottawa Senators som dock har två matcher färre spelade.

Hemma på Manhattan och inne i Madison Square Garden är inte Rangers särskilt fruktande hittills. Ynka en seger av lagets fem senaste hemmamatcher och nästan 50/50 vinster på hemmaplan, fjorton vinster mot elva förluster. Dessutom är det bara ihop spelat tjugonio poäng efter tjugofem hemmamatcher och det gör Rangers till Eastern Conference nionde bästa hemmalag.

Rangers kommer starta med Henrik Lundqvist.
På skadelistan finner vi åt K. Hayes som är klart att han missar matcher. Till spel kan annars A. Raanta, J. Fast och M. Staal infinna sig.

Columbus Blue Jackets är laget som har överraskat alla den här säsongen. Laget var nära att ta tidernas rekord med vinster i rad. Det blev dock ett abrupt slut efter sexton vinster med en klar 0-5 förlust mot Washington Capitals på bortais. Efter vinstsviten har förlusterna duggat tätare och nu närmast föll Blue Jackets med 4-3 på bortaplan mot Nashville Predators. Förlusten var lagets andra raka och den femte på dom tio senaste matcherna, 5-5-0.

Med tio poäng på lagets tio senaste matcher behåller Blue Jackets sin topplacering i Eastern Conference med sextioåtta poäng efter fyrtioåtta matcher. Det ger en andra placering i tabellen och laget har bara fyra poäng upp till ledande Washington Capitals som dessutom har en match mer spelad. Ner till trean skiljer det tre poäng.

Bortaspelet har verkligen varit Blue Jackets styrka den här säsongen. Tjugofyra bortamatcher har resulterat i fjorton vinster, tio förluster och totalt trettioen inspelade poäng. Det gör laget till Eastern Conference fjärde bästa bortalag.
Formen på bortaplan har blivit en aning kylslaget med två raka förluster och en seger på dom fyra senaste bortamatcherna.

Blue Jackets startar troligen med Sergei Bobrovsky.
På skadelistan finner vi åt. D. Clarkson och M. Nutivaara.

Rangers trivs mot Blue Jackets kan vi konstatera. Lagen har möts två gånger tidigare under säsongen och det har resulterat i en seger vardera. Senaste mötet vann Rangers med 5-4 på bortais.
Sett över lagens tio senaste möten har Rangers åtta segrar och Blue Jackets två.
Inne i Madison Square Garden är det verkligen hemmaplansfördel. Rangers har fyra raka segrar mot Blue Jackets.
Några dagars uppehåll kom välkommet för Rangers. Laget har haft en tung period, framförallt på hemmais. Nu kommer möjligheten att vända på den skutan. Rangers möter lite av sitt favoritlag på hemmaplan och ett lag som i regel besegras oavsett vart lagen möts.
Rangers har åtta vinster mot Blue Jackets på lagens nio senaste möten, fyra raka hemmasegrar och på hemmaplan är Rangers generellt starka, med undantag den senaste tiden.
Blue Jackets har överraskat, men hur länge kommer den sagan fortsätta? Jag har otroligt svårt att se laget på övre slutspelshalvan när grundserien är avklarad. Blue Jackets är ett klart svagare lag än Rangers och lagets form på bortaplan är långt ifrån där den har varit.
Nej, detta är matchen Rangers ska vända på sin hemmatrend och visa att laget är bättre än vad tabellen hittills visar.

Mitt spel blir Rangers som vinnare inklusive övertid och straffar till 1,83 hos Unibet med en insats på 6/10 Units.
  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback