advert

Munkfors - Åmål: 1

12 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 2
11 dec 2017 at 15:31 (Uppdaterad 12 dec 2017 at 21:40) 11/12
72
0

Hockeytvåan Västra C

Chans (1-X-2): 63-16-21%
Spelvärde: 122,85%
Lägsta spelbara odds: 1,59
Units: 8/10
Hit/Miss: 8-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Hockeytvåan rullar vidare på tisdagen när det är toppmöte upp i Munkfors. Hemmalaget Munkfors gästas av serieledarna Åmål och min känsla säger inget annat än en hemmaseger. Munkfors är ett bättre lag än Åmål helt enkelt och jag kliver återigen in med en lite högre insats.

Munkfors värvade inför säsongen ihop ett otroligt bra lag på pappret och förväntades springa igenom den här serien. Dock har man haft det ganska tufft pågrund av olika anledningar, men man har också ”skitit” bort många poäng. På pappret vidhåller jag att man är seriens bästa lag och så tycker jag det känns när man möter dem också. Den sista veckan har man fått tillbaka väldigt många på spelarfronten och kan nästan stoltsera med full trupp. Det är en tunn trupp man har, men de två ledande femmorna är riktigt bra. Senast gjorde man en bra match och besegrade serietvåan Hammarö med 1-3. Får de mycket tid i anfallszon så är laget helt klart väldigt bra med tanke på att det är offensivt man har sina styrkor. Åmål leder serien och har gjort det bra, men jag kan ärligt säga att jag tycker laget inte alls är bra. Man har fyra importer som är riktigt bra, men resterande del av truppen är inte alls vassa och man lever som sagt på dessa fyra. Funkar inte dem så funkar inte Åmål. De är dock otroligt effektiva framåt när de väl får sina lägen, men det känns också som att de haft sin formtopp under hösten och kommer definitivt inte bli bättre. Det tycker jag de senaste resultaten också visat lite då formen känns sviktande och framförallt kanske att man också släpper till väldigt många skott emot sig. Munkfors är bra i grunden och de kommer vara vassa när väl kvalet drar igång.

Talar för spelet

  • Munkfors är ett så mycket bättre lag rakt igenom än vad Åmål är, trots att tabellen ser ut som den gör. Topparna i Åmål är riktigt bra, men Munkfors har även dem ett par spetsar som är riktigt duktiga.
  • Det kommer vara ett spelförande Munkfors där man har mycket tid i anfallszon. Åmål har varit tillbakapressade under många matcher den här säsongen, men vunnit mycket på sina effektiva importer. Har man problem mot lag som Arvika, Kil, och Viking. Ja, då får man ännu mer problem defensivt sett mot Munkfors.
  • Munkfors vann den första matchen hemma med 5-2. Då vann man skotten med 48-26. Senast vann Åmål i sudden, men då ställde Munkfors upp med 12 man.
  • Åmåls importer har inte varit lika bra som de var i början och därav blir Åmål väldigt lidande. Man har vunnit matcher på slutet, men det har varit knappt och man har varit tillbakapressade i många matcher. Dessutom emot lag från den undre halvan och det är lag som de inte borde ha problem med om man är serieetta.

Talar emot spelet

  • Åmål har två bra målvakter och de har visat många gånger under säsongen att de kan stå pall mot många skott. De lär ganska säkert få över 40 skott emot sig ännu en match och är vana vid detta.
  • Allen, Shuart och Eden är tre nordamerikaner som är riktigt bra på den här nivån och kan avgöra matcher själva.

Jag har mött lagen flera gånger under säsongen och kan lätt säga att Munkfors är ett betydligt mycket vassare lag rakt igenom än vad Åmål är. De har sina importer och har de inte en superdag på jobbet så kommer Åmål få det otroligt tufft. Jag testar raka spelet på Munkfors.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback