Reklam

Mora - Färjestad: 2

Matchcenter
11 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
11 okt 2018 at 10:31 (Uppdaterad 11 okt 2018 at 21:28) 11/10
98
0

SHL

Chans (1-X-2): 29-20-51%
Spelvärde: 109,65%
Lägsta spelbara odds: 1,96
Units: 7/10
Hit/Miss: 3-3
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas
Lagen har vilat sedan i lördags. Det har alltså gått fem dagar senast förra omgången och trupperna har fått vilat och kunnat byggt vidare på förra omgångens insatser.
En vila som framförallt kommer ha gynnat Färjestad.

Det fick räcka med fyra raka förluster innan Färjestad bröt förlustraden när serieledande Linköping nollades på hemmais i förra omgången och Färjestad vann med välförtjänta 3-0.
Mora som är ett förväntat bottenlag har det fortsatt tungt i inledningen av SHL. Två raka förluster och formen är sjunkande.

Vad talar för en bortaseger:
► Gästernas insats i förra omgången. JÄKLAR vad bra Färjestad spelade då. Laget mötte som sagt serieledande Linköping som tagit poäng i alla då sju spelade omgångar. Nästjumbon Färjestad visade vilket lag som många trodde laget skulle vara inför säsongen och körde över östgötarna. Segersiffrorna blev bara 3-0 trots ett rejält övertag av målchanser och skott. 34-12 i skottstatistiken säger en del!
► Dom tongivande spelarna hittade rätt. Poängkungen J. Ryno fick äntligen göra mål igen, J. Nygård hittade målet och så även P. Åslund. Spelare som ska bära sitt Färjestad som tänkta producerande spelare har börjat kommit igång och islossningen i förra omgången har boostat självförtroendet. 
Samtidigt som kaptenen A. Johansson överger C på bröstet till M. Wikstrand i hopp om att hitta form och energin igen. Kommer A. Johansson igång och inte behöver bära ledaransvaret är bredden nu ännu bredare i laget från Karlstad.
► Tilltänkta botten mot toppen. Mora är ett förmodat bottenlag den här säsongen, back uppsättningen är inte SHL's bästa och likaså forwardssidan. M. Lusth har mängder att jobba med och formen är inte alls bra hos hemmalaget. 
Tre poäng på lagets fyra senaste matcher och enbart en seger. Lägg därtill att Mora har släppt in släppt in flest mål i hela ligan.
Färjestad har målvakterna, backarna och en stark offensiv. Lagets resa uppåt i tabellen har nu börjat. 
► Psykologiskt övertag hos Färjestad. Förra säsongen vann lagen två möten vardera. Inför säsongen möttes lagen i en träningsmatch och då vann Färjestad med klara 5-2. 
Nu är killarna mer samspelta och kommer från en seger i bagaget. Något som Mora inte gör och har det väldigt tungt på segerfronten.

Vad talar emot:
► Färjestad har fortfarande mycket att bevisa. Offensiven har inte kommit igång och laget är nästjumbo med endast sju inspelade poäng efter sex matcher. Dessutom är målfabrikationen på åtta mål näst svagast i hela ligan.
Självförtroendet är ännu inte på topp och det behövs mer medstuds för att Färjestad ska gå på vatten.
► Mora är desperata och spelar desperat. Dalmasarna är ett lag som sliter i varje situation och är ett hårt arbetande kollektiv. 
Målen har laget gjort och sjutton mål gjorda på sju matcher är klart fler än vad som förväntades av den tilltänkta jumbon.

Bredden och styrkan är större hos gästerna. En skön och rättvis seger senast och laget har fått vilat ett gäng dagar och kunnat byggt vidare på den fina insatsen.
Med målvakten M. Svensson i kassen mot ett Mora vars defensiv inte är särskilt bra ska passa ett offensivt starkt Färjestad!

  • 100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
  • Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet

Kommentarer

Feedback