Reklam

MODO-Linköpings HC: 1

20 januari 2018 at 17:00 - Hockey, Sverige - SDHL | f
20 jan 2018 at 00:20 (Uppdaterad 29 jan 2018 at 13:40) 20/01
55
0

Ishockey, Svenska DamHockeyLigan

Chans (1-X-2): 50-17-33%
Spelvärde: 107,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 5/10
Hit/Miss: 3-3
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Det är ett intressant toppmöte i den Svenska Damhockeyligan SDHL under lördagen. Två lag som känner varandra väldigt väl och som troligen stöter på varandra i slutspelet längre fram. Linköping är serieledarna som kommer från två raka förluster. MODO är laget som spelat upp sig och är inne i en mycket bra trend. Oddset sett till förutsättningarna är för högt på hemmalaget. 2,15 MODO tas utan att tveka hos Nordicbet

Luleå och Linköping är SDHLs dominanter, och de förlorar eller tappar väldigt sällan poäng mot andra lag än i deras inbördes möten. Bakom dem har det varit MODO och Djurgården som fightats. Nu säger många att MODO är riktigt vassa för stunden och att LHC har det lite tyngre. Då skiljer det inte alls lika mycket mellan de här två lagen, och med hemmaplan för MODO så är det en av anledningarna till fördel MODO.

En annan är att Linköpings målvakt, landslagsstjärnan från Schweiz Florence Schilling som toppar målvaktsligan för hela SHL EJ kommer till spel för LHC, istället står reserven Lisa Nordlöf med blott 3 matcher i år i ryggen. MODO har både tvåan och trean i målvaktsligan, så det är därmed ytterligare en fördel för MODO.

MODO har på sina sex senaste matcher mött Luleå två ggr, och förlorat med uddamålet en gång men vann senast efter förlängning. Ett styrkebesked. Det är också den enda förlusten MODO har på senaste omgångarna. 

LHC förlorade senast mot Luleå hemma efter förlängning men det är också ett tecken på att Luleå just nu är mycket starka i den här ligan, och LHC kanske något sämre än man varit. Före det förlorade LHC även mot Djurgården borta med 4-3. 

Linköping har BARA 3 förluster ord.tid i ligan, men MODO har endast 4 förluster där, och målskillnaden är nästan identiskt +58 vs +57. Det brukar vara jämna möten mellan lagen, förlängning senast i Linköping som drog längsta strået där, liksom i mötet dagen innan, uddamålsseger. Det skiljer visserligen 13 poäng mellan lagen i serien men när de här möts är det jämnare än så.

Båda lagen har ett knippe skickliga landslagsspelare som gör skillnad, men här väger dels vetskapen om att MODO just nu är riktigt bra, kanske näst bäst efter Luleå, och att mv Schelling saknas i LHC över i och med att oddset är så pass bra.

MODO har backen Sidney Morin borta på landslagsförberedelser för USA. Men hon har missat några matcher redan. Dock viktig för MODOs spel med den rutinen.

SDHL innebär inte så många bolag att välja mellan. 2,15 på Nordicbet är bra av de som kan väljas på denna sajt. Svenska Spel har 2,23 och Coolbet 2,21 om man har konton där. Rimligt odds med denna info är en bit under 2,00, kanske mer om Schelling nu betyder mer än jag tror för LHC.

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback