Reklam

Minnesota - LA Kings

18 oktober 2016 at 18:33 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Minnesota kliver inatt in på sin andra raka hemmamatch när Los Angeles Kings kommer på besök. Det är två av mina favoritlag när det gäller betting och det känns som jag har ganska bra koll på dem vid det här laget. Magkänslan är stark för detta spel.

Minnesota spelade vi på redan i den första matchen borta mot Blues, men då fick man se sig besegrade med 3-2 tillslut. Förra matchen var den första på hemmaplan när Winnipeg sedan fick åka hem med noll poäng efter att Minnesota vunnit med 4-3, vilket också var klart rättvist då man var bättre under större delen av matchen. Jag har sagt det förut och jag gillar Wilds som lag. Man spelar ett ganska publikfriande spel och speciellt på hemmaplan där man ofta bjuder fansen på mycket gott. Stämningen i arenan är säkerligen också en bidragande orsak till varför man de sista åren varit otroligt hemmastarka. Den första matchen mot Winnipeg visade heller inget annat. Man har väl egentligen ingen riktig superstjärna i truppen, varken defensivt eller offensivt. Ryan Suter inger en hel del pondus såklart, likaså nyförvärvet Eric Staal. Det är väl just det med betoning på lag som ska göra att man vinner matcher. Man är en sammansvetsad trupp med en defensiv grundidé som gör att man är väldigt tunga att möta. Dessutom brukar man vara ganska effektiva och på hemmaplan är man alltid giftiga. Som sagt, när man spelar hemma ska man vara favoriter mot de flesta lagen, om inte alla tillochmed. Räknar kallt med en bra insats ännu en gång från Minnesota. Ingen målvakt är i skrivande stund bekräftad.

LA Kings har haft en tung säsongsinledning med två raka förluster. Det är också två ganska klara förluster även då man var klart sämre spelmässigt än både San Jose i premiären och senast mot Philadelphia blev man också rejält uppätna. Det här har jag sagt under många säsonger nu och det är att Kings är inget grundserielag, man brukar vara som starkast i slutspelen. Nu kommer man få kämpa sig till slutspel även den här säsongen och jag blir inte nu heller förvånad om man skulle missa slutspel. Kings har haft sina år nu och det är kanske på tiden att man börjar bygga om. Coach Darryl Sutter  har varit där ett par säsonger nu och kanske är det dags för dem att förnya organisationen lite. Det är mycket möjligt att man studsar tillbaka och tillslut bli riktigt vassa, men man känns verkligen inte lika tunga iår som man varit tidigare. Att man sedan har två blytunga skador på Marian Gaborik och förstemålvakten Jonathan Quick hjälper dem givetvis inte heller. Nu har man Peter Budaj och Jeff Zatkoff att tillgå, vilket inte är alltför förtroendeingivande enligt mig. I en bortamatch mot Minnesota kommer de definitivt sättas på prov. Tittar man på historiken så har Minnesota vunnit sex av de tio senaste mötena lagen emellan. Kings brukar som Minnesota också vara klart mer sårbara på resande fot. Jag tror på hemmaseger utan att blinka här.

Minnesota är ett piggare lag än Kings och det tror jag man kommer långt på ikväll. Hemma är man starka och jag tycker oddset på raka ettan är riktigt fint. Mitt spel blir alltså Minnesota att vinna redan under ordinarie tid till oddset 2.25 hos Nordicbet. Insatsen blir lite över medel och stannar på 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback