Reklam

Mikael Ymer - Emil Ruusuvuori: 1 - Speltips & Rekar

Matchcenter
4 augusti 2022 at 18:10 - Tennis, ATP
Grandstand 1, William H.G. FitzGerald Tennis Center
4 aug 2022 at 09:49 (Uppdaterad 6 aug 2022 at 07:48) 04/08
217
+2
Chans (1-2): 47-53%
Spelvärde: 155,10%
Lägsta spelbara odds: 2,13
Units: 7/10
Hit/Miss:
Bethard Till Bethard
Man kan väl lugnt säga att han var underskattad igår, Mikael Ymer och idag är han det med råge. Vi kan bara hoppas att han fortsätter vinna nu också.

Övertygande skulle jag kalla Mikael Ymers seger över Karatsev igår. Förhållanden som passade honom bra, absolut. Men motståndare som passade honom bra, utan tvekan. Men ändå bra gjort att vinna. Karatsev är topp-50 både på atp-rankingen och årsrankingen, en bra seger för Ymer som just nu är utanför de hundra bästa på rankingen. Den saken kan han fixa till här dock. Vid förlust här klättrar han 15 platser och kommer vara rankad exakt 100 i världen på måndag. Vinner han idag landar han runt plats 90 istället.

Vad tror vi då här?

Ruusuvuori är minifavorit. Han har två raka segrar i deras inbördes möten. Han är rankad topp-50 i världen, det är inte Ymer. Ruusuvuori är en allmänt lite bättre spelare.

Men, man ska veta det. Ymer har ett dåligt år bakom sig. Men nu har han äntligen hittat lite spel och man ska veta det. Innan svackan kändes han som en spelare som skulle landa runt 50 i världen någonting. Den kapaciteten finns, och när han nu spelar bra, då ska man ha ögonen öppna.

Ruusuvuori slog en rätt svag Hurkacz igår. En jättefin seger så klart, men det ska noteras just det där, Hurkacz var inte så bra.

Ruusuvuori har 2-0 i inbördes möten alltså. Passar det här honom bra, Ymer dåligt? Lite kanske. Det här är en spelare som inte passar Ymer jättebra, som förhållandevis många andra. Ruusuvuori trivs med att föra spelet och han har inga problem med att behöva slå till bollen några gånger extra. Så utmaningen för Ymer blir nog här att försöka göra lite mer än han gjort mot Murray och Karatsev i de första matcherna. Här vill han nog inte på samma sätt bara stå och vänta på motståndaren.

Allt som allt landar jag i att Ruusuvuori absolut är favorit på att han är lite bättre och delvis på segrarna i de inbördes mötena men vi snackar en lite, knapp favorit och en bit över 3 gånger pengarna på Ymer, det är fantastiskt.

Är du ett fan av tennis? Läs de senaste tipsen och analyserna för dagens tennis

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback