advert

Matera - Vibonese

28 januari 2017 at 19:30 - Lega Pro
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04


Toppen mot botten när formstarka serieledaren Matera tar emot formsvaga jumbon Vibonese. Vi har dessutom ett väldigt hemmastarkt lag mot ett väldigt bortasvagt lag. Det mesta pekar på att detta slutar med en bekväm seger för Matera.

Matera kommer från en skön seger borta mot tabellsexan Cosenza med 2-3 och är nu uppe i 8 raka matcher utan förlust varav 6 segrar. Och man har bara 1 enda förlust på de 14 senaste matcherna 16 senaste om vi räknar in cupspel i Lega pro. På hemmaplan är man obesegrade denna säsong och man har öst in mål på slutet dessutom. Man går såklart för att ta steget upp till Serie B och man är sannerligen på god väg om denna form håller i sig. Nu möter man seriens sämsta lag och jag tror målsprutan Negro plus de övriga gör jobbet och vinner tämligen bekvämt här. Till denna match stryker vi ordinarie backarna De Franco samt Di Lorenzo men även backen Piccinni. Avbräck i defensiven här såklart, fast på hemmaplan mot jumbon tror jag inte att man kommer försvara sig så mycket så det känns liksom skitsamma om ni frågar mig. Man har mött 4 av de 5 sämsta lagen på hemmaplan tidigare denna säsong och det har slutat med rätt enkla segrar, 4-0, 3-1, 6-0 och 2-0.

Och så har vi då Vibonese som i nuläget ligger sist i Lega Pro grupp C. Man är upp i 9 raka matcher utan seger varav 6 raka förluster just nu. Senaste förlorade man hemma mot ett annat topplag i Foggia med 1-3, en försmak av vad som skulle kunna komma här med andra ord. man har oerhört svårt att göra mål och har bara mäktat med 10 ynka mål på 22 matcher vilket såklart inte håller. Man släpper dessutom in en del mål på bortaplan där man är bland de sämre i ligan såklart. Till denna match saknar man dessutom lagets bäste målskytt i Saraniti som gjort hälften av målen i laget. Ytterligare så saknas ordinarie backen Cicignano och även Sabato. Vi stryker också mittfältarna Favasuli och Chiavazzo som spelat en hel del denna säsong.

Summa summarum så är det klasskillnad här tycker jag. Matera är ett mycket bättre lag och har dessutom toppform för dagen plus att man är hemmastarka. Vibonese saknar viktiga spelare och är seriens sämsta lag, lär inte få låna bollen särskilt mycket. Matera vinner detta bekvämt och jag spelar asian handicap -1.75 till oddset 1.72 hos Casinostugan. Halv vinst på seger med 2 mål, hel vid 3 måls skillnad. Jobba!
  • Charmig spelplats
  • Stabilt utbud
  • Bra odds

Kommentarer

Feedback