Reklam

Mariestad - Skövde

7 november 2016 at 11:48 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
1
0


Dags för säsongens andra skaraborgsderby mellan Mariestad och Skövde. Hemmalaget tågar på i vanlig takt och står idag som värd för Sködve som jagar viktiga poäng. Matchen visas dessutom på hockeyettan.se för den som är sugen att titta.

Mariestad ligger tvåa i den västra serien efter överlägsna Borlänge. Bois öppnade säsongen starkt och var länge obesegrade innan man nu på slutet tappat lite formmässigt. Det hindrar mig dock inte från att lägga det här spelet. Mariestad är bra, nästan lika bra som Borlänge. Just Borlänge är klassen bättre än alla lag i den här serien, sedan kommer Mariestad hack i häl medans övriga lag är ännu ett steg bakom de två topplagen. Mariestad har byggt sitt lag runt i princip samma spelare som förra året och det unga laget har visat att man tagit ett kliv till i utvecklingen. Man har varit riktigt bra den här säsongen. Hittills har man vunnit 9 av 13 matcher under ordinarie tid och alla dessa matcher har man vunnit med minst två mål. När man mötte Skövde borta i första matchen var jag fortfarande lite kluven om var de båda lagen stod, men efter 6-2 segern i Billingehov så känns det rätt givet att Mariestad är ett bättre lag än Skövde. Man har en bättre målvakt, ett stabilare försvar och på pappret klart vassare bredd framåt. Det raka oddset är godkänt att använda som virke helt klart, men jag tror man löser linan och vinner med minst två mål igen.

Skövde spelade vi på så sent som i lördags borta mot Grästorp. Jag hade förhoppningen att laget skulle ha trampat igång rejält efter tre raka vinster och många mål gjorda, men Grästorp visade återigen att man är något underskattade av de flesta. Skövde hade ledningen efter första med 0-2, men lyckades på något sätt klappa ihop och förlora med 5-2. Jag tror ändå att laget är på rätt väg efter en trög inledning, men samtidigt ska man komma ihåg att Skövde inte är samma gamla starka Skövde som man varit. Man tappade under inledningen av säsongen Andreas Ollikainen och han var väl deras viktigaste pjäs. En bra målvakt är något som alla lag är i behov av och nuvarande David Persson-Thorsell är inte alls lika stabil som Ollikainen. Helt klart ett tungt tapp. Man har kommit igång rejält offensivt sett, men back- och målvaktssidan lämnar som sagt en del frågetecken. För tillfället är man nästan skadefria, men jag tror inte man har speciellt mycket att sätta emot tunga Mariestad.

Mariestad är ett bättre lag på alla fronter än Skövde. Hemma är man starka och det var dessutom väldigt länge sedan Skövde vann ett derby. Mitt spel blir Mariestad -1.5 till oddset 1.75 hos bet365. Insatsen blir lite över medel och landar på 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback