Reklam

Mariestad - Kalix: 1

18 februari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
18 feb 2018 at 11:10 (Uppdaterad 18 feb 2018 at 17:25) 18/02
77
0

Allettan Norra

Chans (1-X-2): 60-20-20%
Spelvärde: 111,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 6-2
Betway Spela nu hos Betway
Drygt tre omgångar är det kvar av den norra allettan när Mariestad tar emot Kalix. Hemmalaget ska bara vinna det här och trots att Kalix brukar stå emot bra så tror jag inte dem orkar med hemmalagets spets.

Mariestad tog en stark seger igår efter 3-1 hemma mot Boden. En match som var bra rakt igenom av Bois där man normalt sett hade fått ut mer av sitt anfallsspel om inte Boden spelat så pass bra defensivt som man gjorde. När man idag möter Kalix lär man kunna få bättre chanser att göra mål och jag tror inte heller att Kalix är ett bättre lag än vad Boden är. Mariestad har ett bra lag rakt igenom som mycket väl kan ta sig till en kvalserie om man får allt att stämma. Det har verkligen inte Kalix, även om man i långa stunder gör det väldigt bra med tanke på att man inte har det spetsigaste materialet. Kalix ligger sex poäng bakom Mariestad och det är klart man siktar på fler poäng för att få bättre motstånd i ett playoff, men känslan är ändå att det är ett par lag som är snäppet bättre än de andra i här serien och Mariestad är ett av dem. Kalix spelade igår borta mot Skövde där man fick stryk på straffar. Klarar man inte av att vinna mot Skövde så ska man definitivt få klart större problem mot Mariestad som ett mycket bättre lag rakt igenom. Om man tittar på Kalix 15 spelade matcher hittills så har man faktiskt bara vunnit fyra i ordinarie tid, men man har däremot en hel del kryss i raden. I vilket fall så bör Mariestad vara snäppet för stora.

Talar för spelet

  • Mariestad är ett riktigt bra hemmalag. Det var man under grundserien och nu under allettan har man visat att man fortsätter att vara starka i sin borg. Man har vunnit fem av sju spelade där och i de två förlustmatcherna har man ändå haft ett kraftigt spelövertag.
  • Spetskompetensen. I allettan brukar det tillslut visa sig vilka som har bäst lag. I grundserien funkar Kalix spel bra, men här i allettan när motståndet blir bättre så syns det ibland att det saknas den där extra spetsen framåt. Mariestad har den i ett par spelare och det kommer vara skillnaden idag.
  • Formen är väl en fördel för Mariestad som ser klart bättre ut nu och en sådan spelare som Douglas Lögdal har vuxit in i det mer och mer. Kalix har tre raka förluster och får förmodligen sin fjärde raka idag.

Talar emot spelet

  • Oavsett vad alla säger så känns Kalix lite underskattade på något vis. Man har ett bra grundspel och kämpar in i det sista, därav förmodligen varför man ändå plockar en hel del poäng.
  • Kalix är minst lika bra borta som man är hemma. De spelar på samma sätt på hemma- och bortaplan då man förmodligen vet om att man inte har det spetsigaste laget. Det är smart och man får ut det bästa av alla spelare.

Jag tycker att Boden är ett starkare lag än Kalix och Mariestad hade inga större problem igår med att besegra Boden. Då bör man inte heller ha några problem med att ta sig an Kalix idag. Jag testar Mariestad att vinna under ordinarie tid till oddset 1.85 hos betway som är klart högst på marknaden.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback